Alanya'da 13 öğrenci ilk bine girdi!

Eğitimdeki başarısıyla adından söz ettiren Alanya'da üniversite sınav sonuçlarına göre Alanya tarihinde ilk kez üniversite sınavında 13 öğrenci ilk bine girdi.

Alanya'da 13 öğrenci ilk bine girdi!

Eğitimdeki başarısıyla adından söz ettiren Alanya'da üniversite sınav sonuçlarına göre Alanya tarihinde ilk kez üniversite sınavında 13 öğrenci ilk bine girdi.

19 Temmuz 2019 Cuma 08:30
Alanya'da 13 öğrenci ilk bine girdi!

YKS  sonuçlarının açıklanmasının ardından Alanya eğitimdeki başarısını bir kez daha kanıtladı. Alanya'da 13 öğrenci ilk bine girdi. Konuyla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya'nın eğitimdeki başarısının giderek arttığını belirterek her geçen yıl daha büyük başarılara imza atacaklarını belirtti. Er, "Gece yarısından itibaren üniversite sınav sonuçlarımızı öğrenmeye başladık. Alanya LGS 'de olduğu gibi üniversite sınavında da başarısını kanıtlamıştır. Bundan dolayı çok mutluyuz. Verilmiş olan emeklerin karşılığını alabilmek, somut delillerle görebilmek hem öğrencilerimizi, hem değerli velilerimiz, de hem de eğitim camiamıza gerçekten mutlu etmektedir. Geçen yıl üniversite sınav sonuçlarına göre ilk binde 6 öğrencimiz vardı. Bu yıl bu sayımız 13 oldu yani iki katını geçmiş durumdayız.Bu da eğitime yapılan yatırımların eğitime verilen desteklerin başarı olarak geri döndüğünün en güzel kanıtlarından birisi'
''HER PUAN TÜRÜNDE İLK BİNDE ÖĞRENİCİMİZ MEVCUT''
Güzel olan her türlü puan türün de ilk binde öğrencimiz mevcut. Dil alanında Türkiye 9. muz var. Bu eğitimin sadece bir alanda değil tüm alanlarda başarılı gittiğinin bir göstergesi. Ben tabii ki bu mutluluğumuzu paylaşırken bu çocuklarımıza yetiştirip bugünlere kadar getiren tüm öğretmenlerime tüm yöneticileri ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bizlere emanet eden bütün fedakarlıkları yapıp çocuklarının başarılı olması için hiçbir konuda kaçınmayan her zaman bizim en büyük destekçimiz olan saygıdeğer velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Özellikle eğitimin bir bütün olduğunu düşündüğümüz zaman başarı ve kalite tek başına gelmiyor.Başta Sayın kaymakamımız Sayın belediye başkanımız ve bize destek olan herkese sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Yapılmış güzel şeylerin, başarıların bilinilirliğinin arttırılması farkındalık oluşturulabilmesi basın yoluyla mümkün özellikle basın mensuplarının eğitim noktasında bize çok destekleri var sizlerin huzurunda tüm basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Devlet büyüklerimize ve Bakanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

''ALANYA'DA HER TÜRDE OKUL BULUNUYOR''
Alanya'da her türde okulun bulunduğunun altını çizen Er, "Alanya'da olmayan hiçbir okul türümüz yok. Biz zamanında bir Anadolu Lisesi olmadığı için yada Fen Lisesi olmadığı için çok sevmiş oldukları halde Alanya'dan göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızı biliyoruz. Şu an Alanya temel eğitimden,ortaöğretimin yani lisenin tüm türlerine sahip. Ayrıca özel eğitim gerçekten çok özel ve ayrı bir alan Türkiye'nin ilk Özel Eğitim Okulu Alanya'da açıldı. Bu anlamda özel eğitime İhtiyaç olan evlatlarımızın en güzel şekilde eğitim alıp hayata kazandırılabilmeleri noktasında bu altyapımızı sağlamış olduk. Bilim Sanat Merkezi özel yetenekli ve üstün zekalı çocuklarımızın ülkemizin geleceğinde daha etkin ve verimli rol alabilmeleri açısından açılan bir okullar. Türkiye'de ilk kez Alanya'da bu okulumuz açıldı. Daha sonra farklı ilçelerde açıldı. Bir başka örnek verecek olursam şuan deneyap projesi kapsamında 12 il pilot seçildi. 12 ilden bir tanesi Antalya ve sadece 12 ilin içerisinde tek ilçe Alanya. Bütün verileri birleştirdiğimiz zaman Alanya eğitimde başarı ve kalitesini her geçen gün arttırıp hedef koyduğu Antalya birinciliğine hızla yaklaşmakta'' ifadelerine yer verdi. 
ALANYA TARİHİNDE BİR İLK BİNDE 13 ÖĞRENCİ
Er, konuşmasının devamında ilk bin dışında derece etmiş onlarca öğrencinin olduğunu ifade etti. Er, ''Burada sadece 13 evladımızın ilk binde olduğunu ifade ettik. Bizim ilk bin yüzde iki binde  üç binde dört binde beş binde on binde onlarca öğrencimiz var. Bir yandan da onların dereceleri ile ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bütün okullarımız, bütün öğretmenlerimiz, bütün vatandaşlarımız geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip yarınlara hazırlayabilmelerinin heyecanını sonuna kadar hissetmekte.Özellikle ben bu 13 evladımızın dışında diğer çocuklarımızla canı gönülden kutluyorum.Neticede bir sınav belki bin birinci öğrencimiz de ilk bin içerisinde olabilirdi. Bunların arasında çok büyük farklılıklar yok. Her şeyin  gönüllerine göre olacağına inanıyoruz ama bir gerçek var her zaman çalışanlar kazanıyor. Alanya bu konuda çok ciddi mesafe kat etti. LGS de iki tane Türkiye birincimiz var. Alanya tarihinin ilk binde en çok öğrencinin bulunduğu yılı yaşıyoruz. Tabii ki burada sorumluluklarımızın, hedeflerimizin daha da büyüdüğünün farkındayız. İnşallah seneye 2019-2020 eğitim öğretim yılında her sene üzerine koyarak gitmiş olduğumuz başarımızı daha da artıracağız. Ben buna bir milli eğitim müdürü olarak yürekten inanıyorum ve bunu başaracağımıza bütün ekibim adına güven telkin ediyorum. Sadece akademik başarı değil sosyal kültürel sportif başarılarda da Alanya hem Antalya'da hem de Türkiye genelinde hatta dünya çapında dereceler elde edip tüm kamuoyunun dikkatini çekmeyi başarmıştır. Bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum öğrencilerime tekrar tebrik ediyorum tüm öğrenci arkadaşlarımızın hayallerinin gerçek olmasını canı gönülden diliyorum'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81