Alaaddin Keykubat Koleji tercih merkezi kurdu

Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS 2019 sonuçlarıyla beraber, her sene bir klasik haline gelen Alaaddin Keykubat Koleji Tercih Merkezi kurdu.

Alaaddin Keykubat Koleji tercih merkezi kurdu

Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS 2019 sonuçlarıyla beraber, her sene bir klasik haline gelen Alaaddin Keykubat Koleji Tercih Merkezi kurdu.

24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:27
Alaaddin Keykubat Koleji tercih merkezi kurdu

1987'den beri eğitimde yaptığı köklü ve başarılı çalışmalarla adını hep zirveye yazdıran Alanya Dershanesi, hükümetin dershaneler üzerinde ki projesinin ardından Alanya Alaaddin Keykubat Koleji olarak kentin okulu imajiyla başarılarına devam ediyor. Geçmiş yıllarda özellikle üniversiteye yerleştirme konusunda tecrübe ve tercihler ile çok iyi sonuçlar alındığını tüm kamuoyu biliyor. 2017 yılında %96 2018 yılında %97,4 gibi başarı oranı ortaya konmuş ve yerel bazda çıtayı oldukça yukarıya çekmişti. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Alaaddin Keykubat Koleji Müdürü Yümni Can "1987'den beri her sene kurum içerisine tercih merkezi kuruyoruz. Yaşadığımız tecrübeleri genç arkadaşlarımıza aktararak onların tercihlerine yardımcı olmaya çalışıyor ve geleceklerine ışık tutmayı hedeiyoruz” dedi. Okul psikolojik danışmanı ve rehberlik öğretmenlerinden Aykut Başol ise “Geçen sene İstanbul Aydın Üniversitesi ile beraber iş birliği yaptık ve onlarda kurum içerisine tercih merkezlerini kurmuşlar idi. Bu sene ise İstabul Aydın Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Academix Yurtdışı Eğitimi ile gerek Türkiye’de gerek yurtdışında birbirinden farklı sistemleri üniversite adaylarına sunuyoruz. Süreçte okulumuz bünyesinde bulunan üç adet rehberlik öğretmeni, üniversitelerin akademisyenleri eşliğinde doğru tercih yapmak gayretindeyiz” derken bir diğer okulun bir diğer psikolojik danışmanı ve rehberlik öğretmeni Haze Arslan ise “Bildiğiniz üzere geçen sene her yüz öğrencinin doksan yedi nokta dördünü üniversitelerde doğru tercih yaparak yerelde kırılması güç bir çizgiye çıkarttık. Bu sene ki amacımız %100 olmasa bile %99’lara çıkartmak istiyor, başarı oranımızı daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Son olarak bizler, üniversite tercihi yapacak olan bütün adaylara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmet tüm halkımıza açıktır ve ücretsizdir. Umuyorum ki bunca zaman emek veren bütün adaylar istedikleri üniversitelere ve bölümlere yerleşir hem Alanyamıza hem de ülkemize sonuçlar şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81