‘40 dakika ders - teneffüs başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonunda yer alan 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs uygulaması başladı. Alanya'da uygulama pilot okul Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okulunda gerçekleşiyor.

‘40 dakika ders - teneffüs başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonunda yer alan 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs uygulaması başladı. Alanya'da uygulama pilot okul Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okulunda gerçekleşiyor.

13 Şubat 2019 Çarşamba 21:01
‘40 dakika ders - teneffüs başladı

Bakanlığın 2023 vizyonu çerçevesinde pilot okul Mahmutlar Kılıçarslan eğitimlere başladı. Uzun teneffüslerde spor, sanat, teknoloji, tarım gibi etkinlikler, proje kapsamında eğitime dahil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okulu ziyaret ederek İngilizce ve resim derslerine katıldı, dikiş ve ritim atölyelerini gezdi. 
"BİR YERDE MUTLULUK VARSA BAŞARI GELİR"
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Sayın Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın 2023 eğitim ve vizyon hedeflerini açıklamasının akabinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarla ilgili çeşitli projeler tasarlandı. Bu kapsamda Alanya'da Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim okulu olarak hem eğlenip hem öğrenip eğitimlerimize devam ediyoruz. Bende bugün atölyelerimizi ve çocuklarımızı yerinde görmek için geldim. Kendimde bir İngilizce öğretmeniyim, derse girdim. Dikiş ve ritim atölyelerini gezdim.  Eğer bir yerde mutluluk varsa başarı gelir. Çocuklarımızda biz bu resmi gördük, okul müdürüm Fatma hanım ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.  

"ALANYA HER ZAMAN REHBER OLMUŞTUR"
Er, "İlerleyen zamanlarda 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs modelinin eğitime katkısı olacağına inanıyorum. Biz bu anlamda Alanya olarak her zaman yaşanmış, farklı projelere rehberlik eden bir ilçeyiz. Bu projenin Alanya'da faaliyete geçmesi de bu sözlerimin bir kanıtıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 
"ÇOCUKLAR ZEVK ALARAK ÇALIŞIYORLAR"
Mahmutlar Kılıçarslan İlköğretim Okul Müdiresi Fatma Ayan ise çocukların daha mutlu ve etkin şekilde eğitimlere katılım gösterdiklerini kaydetti. Ayan, "Antalya'da 14 okul pilot okul oldu, biz Alanya'da ki tek pilot okuluz.  Teneffüslerde resim, müzik, çini, dikiş, robotik kodlama, felsefe, sanat gibi bir çok sanat etkinliğimiz var. Çocuklar bu dersleri keyif alarak yapıyorlar." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81