125 kontenjana 1481 başvuru!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına bu yıl rekor başvuru yapıldı.

125 kontenjana 1481 başvuru!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavına bu yıl rekor başvuru yapıldı.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 22:58
125 kontenjana  1481 başvuru!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavına evrak kayıtları devam ediyor. Online başvurunun ardından evrak teslim etmek için ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne gelen adaylar evrak teslim noktasında kalabalıklar oluşturdu. Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne 55,  Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 70 (60 Türk 10 Yabancı) kontenjanın bulunduğu bölümlere 20 engelli, 37 milli sporcu, genel kontenjana 1424 aday olmak üzere toplamda 1481 başvuru yapıldı. Konuyla ilgi olarak bir değerlendirmede bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, yapılan başvurunun Alanya ve ALKÜ açısından sevindirici olduğunu söyledi. Rektör Pınarbaşı, “Spor Bilimleri Fakültemizde geçen sene tek bölüme öğrenci alıyorduk, bu sene iki bölüme öğrenci alıyoruz. Başvuran öğrenci sayısı geçen yıla göre 15 kat arttı. Bu da ALKÜ’nün her yıl giderek artan bir tanınırlık ve popülariteye sahip olduğunu gösteriyor” dedi. 
Öğrencilerini ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına girmeleri için Adana’dan Alanya’ya gelen Antrenör Mustafa Kurt, “Buraya Adana’dan geliyoruz. Kendi grubumun hocasıyım ve geçen sene de hazırladığım öğrencileri ALKÜ’ye getirmiştim. Geçen yıl buraya gelen öğrencilerimden 3’ü ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Fakültesini kazandı. ALKÜ’nün eğitim sisteminin iyi olduğunu duyduk. Üniversite gelişmekte olan bir Üniversite. Diğer üniversitelere de baktık ama burası bizim gruba göre daha pozitif bir üniversite. Biz öğrencilerimizin burayı kazanmasını çok isteriz. Geçen yıl ALKÜ’yü kazanan öğrencilerimizle diyaloğumuz devam ediyor ve üniversiteden memnunlar. Bu sene gördük ki üniversite yönetimi güzel bir spor salonu yaptırmış. Biz üniversitenin ileriye dönük sportif faaliyetlere yönelik yeni çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Ben bir hoca olarak notum artı yönde ve inşallah üniversite kendini bozmaz ve yoluna emin adımlarla devam eder” diye konuştu. 

Bir başka Antrenör Kaan Karakuş da, “Benimde geçen yıl getirdiğim öğrencilerimden 3’ü burayı kazandı. Koordinasyon parkuru da bizim çalıştığımız parkura uyuyor. Bu nedenle Alanya’yı tercih ettik. Diyaloğumuzun devam ettiği öğrencilerim var. Kazanan öğrencilerim üniversitenin hocalarından memnunlar. Yeni yapılan spor salonunu gezme fırsatım oldu ve gerçekten güzel bir spor salonu olmuş” dedi. 
İstanbul’dan gelen Ömer Faruk Duran da, “Alanya güzel bir şehir. Buraya geldiğimde ilk bunu gördüm. Zaten yerleşkeye taksiyle geldim. Taksici abi ‘Alanya’da okursanız çok memnun kalırsınız çünkü Alanya tam bir öğrenci şehri’ dedi. Alanya konum olarak da güzel bir yerde. Akdeniz’den ayrılmış ve üniversite güzel diye duyduk. ALKÜ’nün eğitiminin iyi olacağını düşündüğüm için Alanya’ya geldim. “
Özel Yetenek Sınavı için Kırklareli’nden Alanya’ya gelen Çağrı Yurdagül de, “İyi bir çalışma dönemi geçirdim. Alanya benim tercihlerim arasında vardı. Alanya’yı zaten çok beğeniyorum ve çok güzel bir şehir. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin puanları da bana uyuyordu. Özel Yetenek Sınav parkuru da bana uyuyor. Zaten çok çalıştım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81