DURUM VAHİM

DURUM VAHİM

04 Temmuz 2017 Salı 01:26
DURUM  VAHİM
Macar turist getiren Green Travel firmasının iflas etmesi ‘Yeni iflaslar olur mu?’ sorusunu akla getirdi. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu “Bu iflaslar turizm böyle giderse devam edecek”, ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Bu zor süreçte bir takım olumsuzluklar yaşanabilir” dedi.
 
ALTSO ve ALTİD SAHİP ÇIKMIŞTI
 
Antalya'ya yılda 30 bin, Alanya'ya ise 8-9 bin arasında Macar turist getiren Green Travel firması iflas etti. Macar tur operatörünün planlama yapmadan Alanya'ya gönderdiği 200 Macar turiste, ALTSO ve ALTİD sahip çıkmış, Alanya'da otellerine yerleştirilerek mağdur edilmeleri önlenmişti. Şirketin web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Green Holidays olarak, bundan sonra tur operatörlüğü faaliyetlerine devam edemeyeceğimizi ve sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getiremeyeceğimizi üzülerek belirtiyoruz” denildi. 

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu “Bu iflaslar turizm böyle giderse devam edecek. Maliyetinin altında satışlara düşen tur operatörleri olursa son 2 yıldır zor geçen turizmde ayakta kalmaları çok mümkün olmayacak. Tur operatörleri kendi önemlerini almazlarsa, daha kötü gelişmelerde bizleri bekliyor” dedi. ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Bu zor süreçte bir takım olumsuzluklar yaşanabilir. Bizlerin de turizmciler olarak bunlara hazırlıklı olması gerekiyor. Oteller ve acenteler doğru planlamalarla hareket etmek durumunda" dedi.

Kâr hedefi çok cüzi 
 
Turizm sezonu ve hedefleri değerlendiren ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Genel anlamda ise 2016’dan bir tık daha iyi bir sezon olur. 2017’de çok cüzi olsa da belirli bir kar hedefimiz var” dedi. 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Haziran ayı içerisinde Antalya’ya 1 milyon 500 binin üzerinde turistin geldiğini belirterek, “Hedefimiz olan 10 milyon yabancı turist sayısını geçeriz diye temenni ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 04.07.2017 01:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81