Dostluğumuz ebediyen sürsün

Dostluğumuz ebediyen sürsün

17 Eylül 2017 Pazar 20:02
Dostluğumuz  ebediyen sürsün
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avrupa Birliği Projesi olan ve Türkiye-Romanya arasındaki yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve bölgesel işbirliği konferansı için Alanya’ya gelen heyetle düzenlenen Romanya Koordinasyon toplantısına katıldı.
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkler’de bulunan Alaiye Resort Otel’in konferans salonunda düzenlenen ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Romanya Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için karşılıklı istişare şeklinde geçen toplantıya Başkan Yücel’in yanı sıra toplantıyı organize eden Proje Koordinatörü Hayri Çavuşoğlu ve Bölge Koordinatörü Nurettin Uludağ, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, Argeş İl  Konsey  Sekreteri Ionel Voica, Arad  Semlak Belediye Başkanı Letitia  Stoyan, Buzau Konseyi Başkanı Constantin Raicu, birlik üyeleri ve misafirler katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “BİR TÜRK ROMANYA’DA YABANCILIK ÇEKMEZ”
Avrupa Birliği projesi kapsamında gerçekleştirilen ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Romanya Koordinasyon toplantısında ilk sözü alan Proje Koordinatörü Hayri Çavuşoğlu şöyle konuştu; “Alanya olarak böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Romanya ile hem diplomatik hem de kişisel olarak uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Romanya’yı bir çok kez ziyaret ettim. Ancak hiçbirinde yabancılık hissetmedim. Hem kültürel olarak hem de insani yapımız birbirine çok benziyor. Bunda yıllardır süren ticari ve siyasi iş birliğimizin de büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir Türk vatandaşı, Romanya’yı ziyarete gittiğinde yabancılık çekmeyecektir. Nitekim Romanyalıların bizim ülkemizde yabancılık çekmediği gibi.”

DUDU: “DÖNEMLER BİTTİ ANCAK PROJELER SÜRÜYOR”
Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye ile her zaman sıcak ilişkilerimiz olmuştur. Uzun yıllara dayanan dostluklarımızın sonucunda bizler Türkiye’den ve Türklerden çok şeyler öğrendik. Buraya gelip gördüğümüz şeyleri kendimize saklamıyoruz. Ülkemize geri döndüğümüzde konferanslarda, toplantılarda hatta aile yemeklerinde bu ülkenin güzelliklerini defalarca anlatıyoruz. Uzun yıllar süren ilişkilerimizde dönemler bitti; ancak üretilen projeler hala sürüyor. Bu dostluğun ebediyen sürmesini temenni ediyorum.”

YÜCEL: “FİKİR ALIŞVERİŞİMİZ KATLANARAK DEVAM EDECEK”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her iki ülke arasında tamamlanan ve devam eden projeler olduğunu vurgularken şu ifadeleri kullandı; “Romanya ile özellikle Alanya Belediyesi olarak uzun yıllardır fikir alışverişindeyiz. Avrupa Birliği projesinden ziyade Romanya ile duygusal bağlarımız var. Bu dostluklar kolay kazanılmıyor. Biz burada dil, din veya ırk ayrımı yapmıyoruz.  Bunun en güzel örneği şehrimizde yerleşik olarak yaşayan binlerce yabancı komşularımızdır. Romanya ile yaptığımız fikir alışverişlerinin ve dostluğumuzun ebediyen sürmesini temenni ediyor, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Verimli geçen toplantının ardından Başkan Yücel, katılımcılara ipek kozasından işlenen tablolar hediye etti. 
Son Güncelleme: 17.09.2017 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81