Donmaktan kurtardılar

Alanya Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 12 saat süren bir çalışmayla kardan kapanan yolları açarak Kadıyakası Yaylası’nda mahsur kalan 6 kişi ve 300 koyunu kurtardı.

Donmaktan kurtardılar

Alanya Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 12 saat süren bir çalışmayla kardan kapanan yolları açarak Kadıyakası Yaylası’nda mahsur kalan 6 kişi ve 300 koyunu kurtardı.

26 Aralık 2016 Pazartesi 22:35
Donmaktan  kurtardılar


Alanya Belediyesi, karla mücadelede vatandaşların yardım taleplerini yerine getirebilmek için çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Ahmet Mor isimli vatandaş, ailesi ve 300 küçükbaş hayvanıyla birlikte Kadıyakası Yaylası’nda bulunan evinden kurtarıldı.
EKİPLER KAR ZİNCİRİNİ KENDİSİ İMAL EDEREK HAREKETE GEÇTİ
Başkan Yücel’in talimatıyla yola çıkmaya hazırlanan Alanya Belediyesi ekipleri, yol açmak için kullanılan kepçenin Antalya Bölgesi’nde bulunmayan zincirini kendisi imal ederek harekete geçti. Oluşturulan zincir takımının ardından 2 kepçe ve 8 personel yola çıkarak kurtarma çalışmalarına başladı.
40 KM UZUNLUĞUNDAKİ KARLI YOL ULAŞIMA AÇILDI
Tesbili mevkiine kadar sorunsuz bir şekilde ulaşan ekipler, buradan itibaren kar yığının çoğalmasıyla kapanan yolları açmak için çalışmalarını hızlandırdı. Hacıbeleni mevkiinde 1 metrenin üzerine çıkan kar, 2 saat süren çalışmanın ardından aşılabildi. Daha sonra Toslaksuyu’ndan Bazanlar Deresi’ne inilirken, buradan da Köprübaşı’ndan Samsa ve ardından Kadıyakası Yaylası’na geçildi. Alanya Belediyesi ekipleri, toplamda 40 km’lik karla kaplı yolu ulaşıma açtı. Ayrıca belediye ekipleri, Gündoğmuş İlçesi’ne bağlı Köprülü Mahallesi’ne Taşatan’dan Alanya’ya ulaşım sağlayabilmek için Eriklice’den Köprülü’ye 5 km daha kar kürüme çalışması yaparak kapanan yolları trafiğe açtı.
 “3 AYDA ERİMEZ DENİLEN KARLI YOLU AÇARAK BİZİ KURTARDILAR”
Alanya Belediyesi ekiplerinin 12 saat karla kapanan yolları açarak ulaştığı Ahmet Mor ve ailesi, Başkan Yücel’e teşekkür etti. 11 gündür evlerinden çıkamadıklarını ve telefonla Başkan Yücel’i arayıp yardım istediğini anlatan Mor,  “Biz Ocak ayına yakın tarihlerde göç ediyoruz. Bu sene kışın erken gelmesiyle 11 gündür evimizde mahsur kaldık. 1 metrenin üzerinde kar var. Kapıdan dışarıya çıkamaz hale geldik. Cumartesi saat 10.00’da Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i aradım. Kısa sürede baba-evlat ilişkisi gibi bana ulaştılar. Daha önce Tespilli bölgesinde AFAT’ın 2 adamı kalmıştı. Onlar 3 ay bu kar erimez dediler. Ancak Alanya Belediye Başkanımızın talimatıyla ekipleri kısa sürede yolumuzu açtı. Bizleri mahrumiyetten kurtardı. Ekibiyle beraber Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ederim.”
GÖMÜRGE VE FAKIRCALI YAYLALARINDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR DA KURTARILDI
Mahsur kalan ailenin kurtarılmasının ardından geri dönüş yoluna geçen ekipler, şikâyet üzerine Gömürge Yaylası’nda araçlarıyla mahsur kalan 8 kişiye de yardım ederek evlerine kadar sağ salim ulaşmalarını sağladı. Fakırcalı Yaylası’nda mahsur kalan Cemal Yaman isimli vatandaş da Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce kurtarıldı.
Son Güncelleme: 26.12.2016 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81