Doğru Yerde Yangın Eğitimi için Acar OSGB

Doğru Yerde Yangın Eğitimi için Acar OSGB

07 Aralık 2016 Çarşamba 10:41
Doğru Yerde Yangın Eğitimi için Acar OSGB
İşyerlerinde, konutlarda, büyük sanayi alanlarının tümünde, acil durumlara karşı önlemler alınmalıdır. Bu acil durumlar, doğal afet olabilir, yangın olabilir veya daha olağanüstü bir durum olabilir. Bu gibi durumlar karşısında önceden alınacak önlemler, olayların yaşanmaya başladığı esnada oluşabilecek paniklerin de önüne geçmiş olacağı gibi, daha büyük sıkıntılara yol açmadan sona erecektir. Acil toplanma yeri, yangın çıkışları, acil çıkış noktaları gibi uyarı veren yazılarla yönlendirmeler yapılmalı ve olay yeri acil bir şekilde tahliye edilmelidir.
Olayların başlamasından önce, belirli periyotlarla tatbikatlar yapılarak, personelin olaylar karşısında dikkatinin yükselmesi sağlanmalıdır. Tatbikatlar için, bu noktada yetkin ve uzman kadrolardan faydalanmak elzemdir. Acar Osgb, kurmuş olduğu uzman kadrosuyla size bu alanda yardımcı olacaktır. Yangın eğitimi, kurumun vermiş olduğu eğitimlerden bir tanesidir. Yangın anında nasıl davranmak gerektiği, itfaiye olay yerine gelene kadar yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve yangın noktasının paniğe yol açmadan nasıl hızlı bir şekilde tahliye edileceği, bu eğitimin başlıca konularını oluşturuyor.
Yangın Tatbikatı Bu Noktada Önemli
Bu eğitimlerde alınacak bilgilerin pekiştirilmesi için, sık aralıklarla yangın tatbikatlarının yapılması gerekir. Bu tatbikatlarla, bir adım sonrasını ezberleyecek duruma gelecek ve bu tür bir sorun karşısında gayet sakin bir şekilde gerekenleri yapmış olacaksınız. Yangın eğitimi, her işletmede çalışan personelin alması gereken bir eğitimdir. Bu eğitimin alınması, yasalarla da garanti altına alınmış önemli bir detaydır. İş güvenliği ve sağlığı adı altında hayata giren yeni yönetmeliklerde, yangın konusu çok büyük önem teşkil ediyor. İlk müdahale ve olay yerinin sakin bir şekilde tahliye edilmesi, olayların sonunda karşılaşılacak can kayıplarının da önüne geçmiş olması bakımından önemlidir.
Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için http://www.acarosgb.com.tr/yangin-egitimi/ adlı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Site içerisinde yer alan bilgiler sayesinde, yeni mevzuat hakkında da fikir sahibi olacaksınız. Değişen iş düzeniyle birlikte sizlerde değişeceksiniz bir yerde, bu değişimi önce zihinlerde ve düşüncelerde başlatmak gerekiyor. Ardından uygulama aşamasına geçmek ve bu şekilde devam etmek gerekiyor. Yeniliklerle dolu bir dünyaya ancak ve ancak bu şekilde ayak uydurabilmek mümkün olur.
 
Son Güncelleme: 08.12.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81