Doğru Tercüme İçin Yeminli Tercüme

Doğru Tercüme İçin Yeminli Tercüme

13 Ocak 2017 Cuma 10:35
Doğru Tercüme İçin Yeminli Tercüme


Küreselleşen dünya, diller ve kültürler arasında giderek daha yoğunlaşan ilişkiler anlamına da geliyor. Bu yoğunlaşan ilişkilere paralel olarak tercüme hizmeti hem gittikçe önem kazanıyor, hem de farklı disiplinler halinde çeşitleniyor. Bugün her biri uzmanlık ve mükemmel bir dil bilgisi gerektiren ekonomik, finansal, hukuki, diplomatik, tıbbi, yazınsal vb. tercüme alanları oluşmuş durumdadır. Ardıl çeviri, medikal tercüme, hukuki tercüme, apostil tasdikli tercüme, konsolosluk tercümesi gibi tercüme alanları; sorumluluk, yüksek kalite ve doğruluk gerektiren alanlarından sadece bazılarıdır.



, hem güvenilir ve doğru tercümeye duyulan ihtiyacın gelişmesi sonucu ortaya çıkan, hem de sonuçları itibariyle hukuki bağlayıcılığı olan resmi belgelerin tercümesi için gerek duyulan bir tercüme tarzıdır. Yeminli tercüme, kısaca, yeminli tercümanlar tarafından yapılan bir tercümedir; tercümana, yaptığı tercümenin doğruluğuna dair hukuki bir sorumluluk atfeder. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yabancı bir dil bildiğini, ilgili bölümden en az lisans düzeyinde bir diploma ile gösteren ve doğru tercüme yapacağına dair noter huzurunda yemin edip yemin zaptı çıkartan kişi, yeminli bir tercümandır. Yeminli bir tercüman veya tercümanlar ile çalışan tercüme bürosu ise yeminli tercüme bürosu olarak adlandırılır. Yeminsiz tercüme hizmeti veren tercüme bürolarının yanı sıra farklı diller arasında tercüme yapan yeminli tercümanlar ile çalışan tercüme büroları da mevcuttur.



Farklı Tercüme Fiyatları

için belirlenmiş keskin standartlar olmamakla birlikte, bu fiyatlar tercümenin hangi dilden yapıldığına, yeminli veya yeminsiz olmasına göre değişebilmektedir. Yeminli tercüme fiyatları yeminsiz tercüme fiyatlarından daha yüksektir. İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dillerden farklı olarak Çince, Japonca, İsveççe, Norveççe, Osmanlıca, Eski Yazı dili, Felemenkçe gibi daha spesifik ve daha az bilinen dillerde yapılan çeviri fiyatları daha yüksektir. Tercüme fiyatları hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Son Güncelleme: 14.01.2017 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81