Doğal Kokulu Taş Yapımı ile Evinizdeki Toksinlerden Kurtulun

Doğal Kokulu Taş Yapımı ile Evinizdeki Toksinlerden Kurtulun

13 Ağustos 2017 Pazar 23:51
Doğal Kokulu Taş Yapımı ile Evinizdeki Toksinlerden Kurtulun

Bir oda, klozet veya çekmece kokusu için kullanabileceğiniz binlerce koku var ve kendi kişiselleştirilmiş aromaterapi kokularınızı bile oluşturabilirsiniz. İç mekanlar için popüler olan kokulu taş, sert bir kayaç şeklinde olsa bile mikro gözenekleri koku yayabilirler. Koku zayıflamaya başladığında, orijinal kokusunun devamı için birkaç damla enerji verebilirsiniz.



Yaratıcı Ev Parfüm Taşları

Mumlar, spreyler ve hatta banyo kokuları market raflarından bizi çağırıyor ve bizi güzel kokmayan bir evin mutlu bir ev olmadığı konusunda uyarıyor. Bu öğelerin çoğunda toksinler ve kimyasallar bulunur. Yeterince hoş kokuyorlar ama kötü olan tarafı, nefes aldığınız her zaman sağlıksız kimyasallardır. Ne kadar harika olursa olsun zehirli hava soluyorsunuz.

Kokulu taşlar, bazı jelatin kâğıdına sarılmış ve bir kurdele ile bağlanmış veya bir hediye sepetine eklenen hediyeler olarak çok hoş bir alternatiftir. Onları doğum günü, sevgililer günü ya da ev hediyesi olarak üretiyorsanız, kurutmadan önce hamuru istediğiniz şekilde yuvarlayabilir, istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Üste açılmış bir delik ve bir rafyaya eklendiğinde harika görünüyorlar. Hatta hamur halden kalıplar kullanarak kolye ve bilezik için kokulu boncuklar oluşturabilirsiniz.



Kokulu Taş Nasıl Üretilir?

Bu, yaşça büyük bir kardeşin veya bir yetişkinin yardımıyla 3 veya 4 yaşlarındaki çocukların bile yaratabileceği kadar kolay bir projedir. Kısa sürede tamamlayabileceğiniz ile harika dekorasyon objeleri üretebilirsiniz.


Malzemeler: 1 ½ bardak beyaz un, ¼ su bardağı tuz, ¼ çay kaşığı mısır nişastası, 2/3 su bardağı kaynatılmış su, birkaç damla uçucu yağ ya da parfüm karışımı, isterseniz 12 tutam kurutulmuş ot, istenirse boya (doğal renk) yeterli olacaktır.

ü  Kuru malzemeleri karıştırıp bir kenara koyun.

ü  Parfüm yağını karıştırın, kaynar suya boşaltın ve kuru malzemeler üzerine dökün.

ü  Hamur topu oluşana kadar karıştırın, pürüzsüz olana kadar yoğurun.

ü  Hamur parçalarını küçük toplara ayırın, istediğiniz her boyutta yapabilirsiniz.

ü  Kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin.

 Hazır halde satılan kokulu taş tozu, toz halde kokulu taş boyası ve esans ya da kokulu taş başlangıç seti satın almak daha mantıklı olabilir. web adresinde hobilerinizi pratiğe dönüştürecek pek çok malzeme bulabilirsiniz. 

Son Güncelleme: 14.08.2017 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81