Doğa'da bilim, kültür ve tarih buluşması

Doğa'da bilim, kültür ve tarih buluşması

18 Haziran 2017 Pazar 20:25
Doğa'da bilim, kültür  ve tarih buluşması
Alanya Doğa Okulu ve Antalya Doğa Bilim Okulu, veli ve öğrencileri Alanya’nın eşsiz güzelliklerini görmek için buluştular. Ekoloji dersi kazanımlarından, ipek böceğinin yaşam döngüsü ve yetiştiriciliğini görmek için Sapadere’nin renkli doğası içerisinde yol aldılar.
200 yıllık tarihi “su değirmenin” işlevsel olması ile buğdayı öğütmelerinin mutluluğuyla, yengeçlerin, kelebeklerin ve endemik canlıların eşliğinde Sapadere Kanyon yürüyüşünde öğrenciler ve veliler unutulmaz anlar yaşadılar.
Değerli hocamız Prof. Dr. M. Zeki Yıldırım’ın, doğa eğitiminin çocuğun zeka gelişimindeki rolünün öneminin açıklaması ve ardından Türkiye ve Torosların ‘Bio Çeşitlilik’ konferansı doğa ailesi bireylerin dikkatlerini çekti.
İki günlük tur da tarihin derin izlerini taşıyan Alanya Kalesi, Kızılkule ve Tersanenin tarihi ve mimarisinin etkisi altında maviliklere yelken açarak Korsanlar Mağarası, Aşıklar Mağarası ve Fosforlu Mağara’nın eşsiz güzellikleriyle “Bilim, Kültür ve Tarih Buluşması” yat gezisindeki eğlenceli köpük partisi ile son buldu. Alanya Doğa Okulu; öğrencilerine, yerinde görerek kalıcı bilgiye ulaşma fırsatını sunmaya devam ediyor.
 
Son Güncelleme: 18.06.2017 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81