Deniz keyfine engel yok

Deniz keyfine engel yok

03 Ağustos 2017 Perşembe 21:20
Deniz keyfine engel yok
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile Alanya Belediyesi ve ALTİD iş birliğinde yapılan ve ‘Her kulaç, bir hayat’ sloganıyla oluşturulan Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı’nda engelli bireyler denize gönül rahatlığıyla girebiliyor.
 
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin ‘Her kulaç, bir hayat’ projesi kapsamında Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme dersi alan engelli bireyler, Engelsiz Halk Plajı’nda denize girerek yüzdü. Alanya Belediyesi Uzman Fizyoterapisti Erdem Demir gözetiminde, özel hazırlanan tekerlekli sandalyelerle denize giren engelli vatandaşlar denizde serinleme imkânı buldu.
“ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇOK YARARLI BİR AKTİVİTE”
Giyinme kabini, engelli tuvaleti ve engelli plaj sandalyesi ile kesintisiz erişim sağlanan plajda yüzme aktivitesi hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Uzman Fizyoterapisti Erdem Demir; “Yüzmek, engelli bireyler için hem psiko-sosyal açıdan hem de fiziksel açıdan çok yararlı bir aktivite. Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra her türlü travma riski minimal düzeye indirilerek, eğlenceli ve fiziksel kapasitelerini maksimum düzeyde kullanabildikleri bir spor faaliyeti gerçekleştiriyorlar.” dedi.
Program engellilerin fiziksel aktivite, spor yapmalarının yanında kas gelişimi gibi ihtiyaçları olan rehabilitasyon desteğine de katkı sağlıyor.
Son Güncelleme: 03.08.2017 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81