Denetimler aralıksız sürüyor

Kıyı Denetim Komisyonu, Alanya kıyılarının doğal yapısının korunması ve tahribatın önlenmesi için denetimlerini aralıksız sürdürürken, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven “Kentimizi turizm için daha da cazip hale getirelim” dedi.

Denetimler aralıksız sürüyor

Kıyı Denetim Komisyonu, Alanya kıyılarının doğal yapısının korunması ve tahribatın önlenmesi için denetimlerini aralıksız sürdürürken, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven “Kentimizi turizm için daha da cazip hale getirelim” dedi.

17 Kasım 2016 Perşembe 20:59
Denetimler aralıksız sürüyor
Alanya Liman Başkanlığı’nın sekretaryasını yaptığı ilgili kamu kurumları ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin yer aldığı Kıyı Denetim Komisyonu, Alanya genelinde herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşundan izin almadan kıyı ve deniz içerisinde yapılan kaçak yapılar ve çalışmalar ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor. Kıyı Denetim Komisyonu; 2016 yılında CİMER, BİMER, Antalya Valiliği ve Alanya Kaymakamlığı’na iletilen şikayetler doğrultusunda 25 yeri denetleyerek, 64.100.00 TL para cezası kesti.
‘7 YERE İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ’
Kıyı Denetim Komisyonunca 2016 yılında denetlenen 25 yerin 7’sine idari para cezası uygulandı. Kıyı Denetim Komisyonunun denetimleri çerçevesinde bazı işletmelerin, ‘Dolgu çalışması, taş kırmak, iskele yapmak, kıyı/deniz içerisinde kapalı alan oluşturmak, 2011/1 genelge kapsamında yapılan iskeleyi büyütmek’ ve bazı kanunlara uygun olmayan çalışmalar yaptığını tespit etti. Tespit edilen 7 yere toplamda 64.100.00 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, mevzuata aykırı yapılarla ilgili kıyı kanununa muhalefetten adli mercilere suç duyurusunda bulunuldu.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERE DESTEK
Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret ederek, kıyılarla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Müdür Altınay, “Kaymakam Bey’in kaçak yapılarla mücadelesini çok iyi biliyoruz. Bizler de Antalya sahillerinde denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Alanya Kaymakamlığı’mızın yapmış olduğu denetimlere destek olması amacıyla görevli personelimizi Alanya Kaymakamlığı emrine vereceğiz. Önemine göre kaçak yapıları ya ilgili Belediyeye yazacağız ya da direk kaldıracağız” dedi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “DENETİMLERİMİZ SIKLAŞACAK”
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, teşekkür eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.
Liman Başkanlığının sekretaryasını yaptığı ‘Kıyı Denetim Komisyonu’ kurduklarını hatırlatan Kaymakam Tanrıseven, “Kaçak yapılarla mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Denetimlerimiz sıklaşacak. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte daha etkili bir denetim yapacağız. Amacımız devletin hüküm ve tasarrufu altındaki sahillerimizi korumak. Kaçak yapılar olduğu sürece Alanya’da yer kalmayacağı gibi turizmde kalkınmaz” dedi.
TANRISEVEN “GELECEĞİMİZİ İPOTEK ALTINA ALMAYALIM”
Özellikle sahil ve kıyılarda yapılacak çalışmalar ile ilgili kurumlardan mutlaka izin alınması gerektiğini, izin almayan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatıldığını belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesinde belirtilen; “Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz” hükmünü hatırlatarak, izinsiz yapılaşmanın yasalara aykırı olduğunu söyledi.
Kaymakam Tanrıseven, “Eşsiz sahillerimizi ve plajlarımızı koruyalım. Kentimizi turizm için daha da cazip hale getirelim. Daha fazla turist gelsin, daha fazla kazanalım, geleceğimizi de ipotek altına almayalım” dedi.
Son Güncelleme: 17.11.2016 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81