CUMARTESİ GÜNÜ HİZMETE AÇILIYOR

CUMARTESİ GÜNÜ HİZMETE AÇILIYOR

13 Kasım 2017 Pazartesi 21:11
CUMARTESİ GÜNÜ HİZMETE AÇILIYOR
 
Alanya Bölge Hastanesi olarak bilinen ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cumartesi günü tam kapasite vatandaşlara hizmet vermeye başlıyor. Başhekim Yazan, "Cumartesi günü tam kapasite Bölge Hastanesi'ne taşınma işlemleri sona erecek. Artık vatandaşlarımıza orada hizmet vereceğiz" dedi. Rektör  Pınarbaşı ise, "Çarşamba günü gerekli kontrollerimiz yapıp taşınma işlemi Cumartesi günen kadar gerçekleşecek. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
"1 MİLYAR DOLAR BİLE ALAMIYORUZ"
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Lokali’nde AGC yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi
. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, sağlık turizminden bahsetti. Aynı zamanda Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Başkanı da olan Tevfik Yazan,
turizminin milyarlarca dolarlık bir sektör olduğunu ve Türkiye'nin bu pastadan 1 milyar dolarlık paya dahi henüz ulaşamadığınA dikkat çekti. 
"ALANYA BASININDAN ÇOK DESTEK GÖRDÜK"
Alanya'da basın sektörünün ülke çapında örnek işler yaptığını belirten Yazan, "Her gitimiiz yerde Alanya medyasının farkını görüyoruz ve bunu oradakilere anlatıyoruz. Alanya basını her zaman bizim yanımızda oldu. Başta AGC Başkanımız Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlar, haber yaparken milli menfaatleri ön plana çıkartarak ülkemize de büyük hizmet ediyorlar" dedi. Sağlık turizmin bölge açısından önemine değinen Yazan, "Sağlık turizmini istediğimiz hale getirebilirsek, hastalarımız gel git yapmayacak, yakın zaman sonraki bir kontrol için, geldiği şehirde kalacak. Adeta ücretsiz reklam yapmış olacaklar" dedi.
"HEDEF 20 MİLYOR DOLAR"
Alanya 'da başta kamu hasteneleri olmak üzere özel hastanelerin yıllardır turizme yönelik önemli bir tecrübesi olduğunu kaydeden Başhekim Yazan, "Son yıllada stratejik öneme sahip olan sağlık turizmine yönelik çalışmalarımız var. Sağık turizmi diyince akla termal tesisler geliyordu. Ancak medikal turizm olarak dünyada 100 ile 150 milyar dolarlık bir bütçe var. 10 milyon insan sadece medikal turiz  amaçlı bir ülkeden kalkıp, başka bir ülkeye gidiyor Bu pastadan ülkemizin aldığı pay ise 1 milyar dolar bile değil. 2023  yılı için Sayın Cumhurbaşkanımız bir hedef koydu. En az 20 milyar doların üstünde bütçeden pay hedefliyoruz
. 2 milyonun üstüne insanı sadece sağlık turizmi için ülkemizi ziyaret etmesini hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız bu hedefleri doğrultusunda bizde Alanya olarak neler yapabiliriz diye zaman zaman ekinlikler yaptık." dedi.
"SAĞLIK TURİZM DERNEĞİNİ KURDUK"
Bu amaçla Alanya Sağlık Turizm Derneği'ni kurduklarını ifade eden Başhekim Yazan, konuşmasına şöyle devam etti; "1 yıl gibi kısa bir sürede yapılandık. Türkiye genelinde bu amaçla kurulan derneklerle bir araya geldik. 12 mayıs 2017 tarihinde Türkiye Sağlık Turizmi dernekleri Federasyonu'nu kurduk. Antalya valimize dilekçemizi verdik. Sayın valimizin destekleri ile Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna  yapılanma içerisindeyiz.
 Şu anda 17 dernek federasyonda üye. Geçtiğimiz günlerde Adana'da federasyonumuzun genel kurulu vardı. Burada 3 yıllığına federasyon başkanlığını yürütmesi için görev bize verildi. Bu 3 yıl içinde Alanya basının desteği ile güzel işlere imza atacağız."
"İLK HEDEF İSLAM ÜLKELERİ"
Federasyon olarak ilk çalışmalarının islam ülkeleri üzerine olacağını belirten Yazan, "islam ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi çalışması yapacağız. Bunu Konya derneğimiz organize edecek.
 Hedef coğrafyamız Kuzey Afrika,  Orta Doğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Avrupa ve Amerika.
  Son yıllarda sağlık sektörüne yapılan yatırımlar ile bir çok ülkeden çok öndeyiz.
" dedi.
"SAĞLIK HİZMETİNİ BİZ VERECEĞİZ"
Savaşların silahlarla değil ekonomik olarak yapıldığını kaydeden Yazan; "Bildiğniiz gibi artık savaşlar silahlarla değil, ekonomik olarak yapılıyor. Gördüğünüz gibi son yıllarda Orta Doğu'da yapılanları. Dünyanın süper gücü diye kendini nitelendiren Amerika, oralarda bir film çeviriyor, sonra 3 yılda 300 milyar dolar Arabistan ile silah anlaşması yapıyor. Malesef küfür tek hareket ediyor. Müslümanları ayırıp bir birlerine düşürüyorlar. Silahı kendileri satıyor, yaralananları da kendileri tedavi ediyor. Biz en azından bu ortak coğrafyamıza hitap edip bunların sağlık hizmetini biz verelim diyoruz. Bu 150 milyar dolarlık pasta daha da artıyor. Bu pastaden Türkiye hakettiği payı alsın
istiyoruz" şeklinde konuştu.
"ALANYA SAĞLIK TURİZMİNE HAZIR"
Alanya olarak sağlık turizmi konusunda hazır olduklarını ifade eden Yazan şunları söyledi; "Alanya her şeyiyle sağlık turizmine hazır. Hem Sağlık Turizim Derneği, hem de federasyon olarak.  Alanya'da kamu ve özel hastaneler olarak gerekli hizmeti her koşulda en iyi şekilde verebiliriz. Sağlık turizmine Alanya hariç herkes sahipleniyor. 5 ya da 6 otelcimiz hariç bu konuya ilgi malesef yok. Avrupalı bir hasta bölgemize geldiğinde bunun yanında yakınları da gelecek. Bunlar bölgemizde ki otellerde kalacaklar. Ameliyatlar bizim sağlık kurumlarımızda yapılacak.
 Burada yerleşik yabancılarımız var. Onların burada alacağı iyi bir sağlık hizmeti, Avrupa'dan bir çok yabancıyı buraya çekecektir. Daha ekonomik ve daha kaliteli hizmeti biz verebiliriz.
 Bu konularda çok çalışacağız."
DOKTORLARI BİZ BURADA EĞİTECEĞİZ
Üniversite ve federasyon olarak işbirliği içinde olduklarını söyleyen Yazan, "Federasyon olarak eğitimini ülkemizde yapıp yurt dışında sağlık sektörü ile ilgilenenleri ülkemize davet edeceğiz. Bildiğiniz gibi ilk kez Alanya'da federasyonumuz ve üniversitemiz iş birliği ile Sağlık Turizmi Araştırma ve Uygulama Merkezini kurduk. Sayın Rektörümüzün büyük destekleri oldu. Senatodan geçti ve YÖK'ten onay bekliyoruz. Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Ülkemizden ve yurt dışında doktarlarımıza burada eğitim vereceğiz. Alanyaspor'un, Süper Lig'e çıkması ile birlikte sporcu sağlık merkezi konusunda girişimler yaptık. Yeni yerimize tamamen geçtikten sonra, Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerin yıkılıp 150 yataklı sporcu sağlık merkezi olmasını istedik. Ayrıca oraa Onkoolji bölümü yapacağız.  Kanser hastaları tedavilerini burada gerçekleştirecek. Bu konuyu Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na sözlü olarak ilettik. Ayrıca fizik tedavisi ve rehabilatasyon merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bakanımız onay verdi ve bizde yazılı girişimi başlattık.
" dedi.
"SPOR SAHALARI KURULMALI"
Bütün bunların gelir getirmesi için spor sahalarının yapılması gerektiğini kaydeden Yazan, "Yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleri antreman sahaları, spor alanları yapmalı ki daha çok sporcu kamp için bölgemize gelsin. Sayın bakanımız her seferinde golf sahaları başta olmak üzere açılan ihalelere Alanya'danda katılım olması için çağrıda bulunuyor. Malesef ihalelere katılan olmadığı için haklı olarak senzeniyte bulunuyor. Bakın havaalanımız var, ulaşım sorunu yok, zemin uygun, iklim yetirli. Uygun hastanelerimiz var. Un var, şeker var, hepsi var inşallah helva yapılmayada başlandı
" dedi.
BÖLGE HASTANESİNE CUMARTESİ GÜNÜ TAŞINIYORUZ
Bölge Hastanesi konusnda da açıklama yapan Yazan şöye konuştu, "Bölge Hastanemize bu hafta sona cumartesi günü taşınıyoruz. Bölge hastanesi biliyorsunuz sadece temeli bir müteahitin iflasına neden oldu. Ancak şu anda tüm çalışmalar tamamlandı. İddia ediyorum Bölge Hastanesi o çevrede yapılan en sağlam bina. Altından su akıyormuş, su dolmuş, bir çok malzeme suyun altında kalmış gibi dedikodular bize de geliyor. Ancak bunların aslı astarı yok. Şu anda orası bildiğiniz gibi deniz seviyesi altında. Fakat en az rutubetli ve nemli yer yine Bölge Hastanemizin bodrum katı   Ccumartesi günü tamamen orada hizmet verecğiz. Biz yine de basın yolu ile vatandaşlarımıza bunu duyuracağız." 
50 UZMAN AKADEMİSYEN 
 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Çarşamba günü heyet olarak Böge Hastanesi'ne incelem yapacaklarını söyleyerek şöyle konuştu, "Mevcut Devlet Hastanesi tamamen boşaltılıyor. Bundan sonra tüm tedaviler Bölge Hastanesi'nde yapılacak. Çarşamba günü orayı heyet olarak kontrole gidecğiz. Şu anda dalında uzman doktarlar ve profesörler getiriyoruz. Gelecek olanlar da var. Artarak alımlarımız devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar en  az 50'ye yakın akademisyen hocamız bölge hastanesinde vatandaşlarımıza hizmet verecek."
Son Güncelleme: 13.11.2017 21:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81