Çocukların Eğlencesi; Oyuncak Rüyası

Çocukların Eğlencesi; Oyuncak Rüyası

16 Ocak 2017 Pazartesi 11:13
Çocukların Eğlencesi; Oyuncak Rüyası

Oyuncaklar çocuklarımın vazgeçilmez eğlencesidir. Çocuklarımızın oyuncaklarıyla aralarında kurdukları bağları onlara verdikleri önemi ebeveynler olarak hepimiz bilmekteyiz. Çocuklarımızın sağlıklarını da göz önünde bulundurarak oyuncak seçimleri yapmak zorundayız.
Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Öncelikle seçilen oyuncağın çocuğun yaşına, becerisine ve gelişimine uygun oyuncaklar olmasına dikkat edilmelidir. Karmaşık olmayan ve dayanıklı yapıda olan ürünlerin tercih edilmesinde de oldukça fayda var.
Oyuncaklar çocukların becerilerini geliştirecek cinste olmalıdır ve basitten karmaşığa doğru bir yol izlenmelidir. Bakımı, temizliği ve tamiri kolay oyuncaklar seçilirse çocuğunuzun sağlığını da riske atmamış olursunuz. Alışverişe çıkılmadan önce kesinlikle hangi oyuncakların alınacağı kararlaştırılmalı yoksa alışveriş esnasında küçük çaplı kaoslar çıkabilir.
Çocuğun ilgisini çekecek, hoşuna gidecek renkteki ürünler tercih edilirse çocuğun oyuncaktan sıkılması engellenmiş olur. Böylelikle sürekli yeni bir oyuncak isteme alışkanlığı da ertelenmiş olur. Oyuncaklar çocuğun yaşına uygun olarak seçilmeli aksi halde karmaşık oyuncaklar çocuğunuzun özgüvenini zedelerken basit oyuncaklar ise çocuğun oyuncaktan çabuk sıkılmasına sebep olur.
Çocuklar keşfettikleri materyallerin yapısını çok merak ederler bu sebeple de ellerine geçen her şeyi parçalayarak içerisine bakmak isterler. Bu sebeple de söküp takılabilen oyuncaklar almakta fayda var. Hem çocuğunuzun merakı giderilebilir hem de oyuncak kırılmaz.

Süper Kahramanlar ve Çocuklar
Çocuklarımız iki yaşından sonra taklit oyunları oynamaya başlarlar. Okula başlayıncaya da kadar da bu tarz taklit oyunları devam eder. Bu taklit oyunlarının çocukların karakter oluşumunda büyük etkileri vardır. Çizgi film kahramanları da bu süreçte çocukların en çok taklit ettikleri karakterlerdir. Hayal dünyalarında olmak istedikleri karakterleri düşünerek onlar gibi olma şansını elde ederler.
Bir karakteri benimseyerek oyunlar oynayan çocukların hem zihinsel hem de sosyo-duygusal gelişimi çok ileri düzeydedir. Bir çizgi film karakterinin yerine geçen çocuk, o karakterin tavırlarını kendi neyin süzgecinden geçirerek onun davranışlarını anlamlandırmaya çalışır. Bu çaba sadece zihni ve yaratıcılığı geliştirmekle kalmaz aynı zamanda çocukların empati yapmalarına da olanak tanır. Kendisini bir süper kahraman yerine koyan çocuğun o karakterin nasıl baktığını, konuştuğunu, düşündüğünü ve davrandığını keşfetmesi onun hayal gücünü geliştirmesinde oldukça yarar sağlar.
Son zamanlarda çocukların en çok ilgisini çeken çizgi film kahramanlı oyuncaklar ise . Özellikle kaplumbağa olması sebebiyle çocukların çok ilgisini çeken bu oyuncaklar çocukların hayal gücüne de oldukça destek sağlamakta.
Ninja Kaplumbağa oyuncakları Ninja kaplumbağa figürleri, maskeleri, çizgi filmde kullandıkları bazı malzemelerin minyatürize edilmiş oyunlarını kapsamaktadır. Ninja kaplumbağa oyuncakları ile hem çocuklarınızı utlu edip hem de onun hayal gücüne katkıda bulunmak istiyorsanız bu linke tıklayarak güvenli alışveriş ile bu oyuncakları satın alabilirsiniz.
Son Güncelleme: 17.01.2017 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81