Çocuklar uçurtma ile günlerini kutladılar

Çocuklar uçurtma ile günlerini kutladılar

21 Kasım 2016 Pazartesi 12:24
Çocuklar uçurtma ile  günlerini kutladılar
Alanya Kaymakamlığı, çocuk hakları gününe çocukları unutmadı. Festival havasında yapılan şenlikte çocuklar uçurtma uçurdu, palyaçolarla eğlendi. Çocuk Hakları gününde Alanyalı çocuklar, Gaziantep’te yaşayan Suriyeli mülteci çocuklara mektuplar yazarak hediye gönderdiler.


Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Dünya Çocuk Hakları Günü Uçurtma Şenliği’ne katıldı.
Damlataş Engelsiz Halk Plajında düzenlenen uçurtma şenliğine Alanya’daki anaokullarının, kreşlerin ve pek çok gönüllünün destek verdiği etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Anaokulların ve kreşlerin kurmuş oldukları stantları tek tek gezen Ceylan Tanrıseven, kreş yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
CEYLAN TANRISEVEN “ÇOCUKLARIMIZ HİÇBİR ENGELE TAKILMAMALI”
Şenlik alanında konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven şunları söyledi:
”Bu gün 20 Kasım Çocuk Hakları günüdür, çocuk hakları kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu haklardır; Bu haklar eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı koruma gibi hakların hepsini kapsar. Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğunu unutmayalım, toplumda çocukların sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi gerekir. Çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesiyle Alanya Kaymakamlığı, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde böyle bir farkındalık oluşturduk. Çocuklarımızın uçurtmalar gibi ancak kendi rüzgârlarında hiçbir engele takılmadan özgürce uçmalarını diliyorum.”
Çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak hoş vakit geçiren Ceylan Tanrıseven, bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti.
MÜDÜR ÇELİK “ÇOCUKLARIMIZDAN SEVGİYİ ESİRGEMEYİN”
20 Kasım Çocuk Hakları Günü münasebetiyle düzenlenen uçurtma şenliği hakkında bilgi veren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Müdürü Ahmet Çelik, “Bugün 20 Kasım dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuklarımız doğduğu andan itibaren sağlık, eğitim, barınma hakların, fiziksel, psikolojik ve cinsel saldırılara karşı korumamız gerekmektedir. Dünya’da çocuk hakları 20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile kabul edilmiş olup aynı zamanda insan hakları kapsamındadır. Ülkemizde 1995 yılında kabul edilmiştir. Geleneksel hale getirdiğimiz uçurtma şenliğine katılan herkese teşekkür ederim. Lütfen çocuklarımızdan sevgiyi esirgemeyin, onları koruyun“ dedi.
ALANYA’DAN SURİYELİ ÇOCUKLARA SEVGİ MESAJLARI
Düzenlenen etkinlikte Alanya’da yaşayan çocuklar, Alanya’nın farklı noktalarında çocuk haklarını okuduğu kamu spotu gösterimi yapıldı. Drone ile çekilen bu video gösteriminde Alanya’da yaşayan çocuklar Gaziantep’de ki mülteci çocuklara seslendi. Ayrıca, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı kreşlerde okuyan çocuklar Gaziantep mülteci kampında kalan çocuklar içinde ayakkabı, kıyafet ve oyuncakların bulunduğu hediyeler ile birlikte onlara yazdıkları mektupları da gönderdi. Mektuplarda, Alanyalı çocuklara duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
ŞENLİĞE İLGİ BÜYÜKTÜ
Bir festival havasında geçen uçurtma şenliğine ilgi büyüktü. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ve çok sayıda vatandaş çocukları ile birlikte katıldı.
Son Güncelleme: 21.11.2016 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81