Cinsel istismara 31 yıl 3 ay hapis cezası

Alanya’da sınıf öğretmeni hakkında 2 yıl önce 2 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme öğretmen hakkında 31 yıl 3 ay hapis cezasına karar verdi.

Cinsel istismara 31 yıl 3 ay hapis cezası

Alanya’da sınıf öğretmeni hakkında 2 yıl önce 2 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme öğretmen hakkında 31 yıl 3 ay hapis cezasına karar verdi.

11 Mart 2017 Cumartesi 00:39
Cinsel istismara 31 yıl 3 ay hapis cezası
İddiaya göre, Alanya'da bir ilkokulda öğrenim gören 7 yaşındaki kız çocuğu, 2 yıl önce annesine "Öğretmenim beni ağzımdan öpüyor" dedi. İlk başta kızlarının şikayetine anlam veremeyen aile, dizi izledikleri sırada bir öpüşme sahnesinde kızlarının, "Anne böyle öpüşmek iyi bir şey mi? Kötü bir şey mi? İşte beni kucağını alıp böyle yapıyor" demesi üzerine harekete geçti. Aile, sınıf öğretmeni 63 yaşındaki K.D. hakkında suç duyurusunda bulundu ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti. Sınıfından başka bir kızı da taciz ettiği öne sürülen öğretmen hakkında diğer aile de şikayetçi oldu. Bu süreçte emekli olan K.D. şikayetler sonrası geçtiğimiz yıl 29 Ocak'ta gözaltına alındı. K.D., 10 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DİĞER AİLE ÖĞRETMEN HAKKINDA ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ
Diğer aile öğretmen hakkında şikayetini geri çekerken Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Şubat'ta yeni duruşma yapıldı. Duruşmada kızın ailesi, sanık K.D. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü'nün de katıldığı duruşmada aile, K.D.’yi 10 yıldır tanıdıklarını ve ilkokul 1'den bu yana kızlarının öğretmeni olduğunu belirtirken, öğretmenin yaklaşık 1.5 yıl boyunca hemen her beden eğitimi dersinde diğer öğrenciler dışarı çıktığında davada adı geçen kız öğrencileri alıkoyduğunu, sınıfta kapıyı kapatıp öptüğünü, cinsel istismar suçunun açık olduğunu ve bunu gören tanık öğrenci de olduğunu öne sürerek şikayeti yineledi.
DURUŞMA BUGÜN GÖRÜLDÜ
Ailenin avukatı Halime Şenli, bilirkişi raporlarının da cinsel istismarı doğruladığını öne sürerken, K.D.'nin tutuklu yargılanmasını talep etti. Öğretmen K.D.'nin avukatı ise itiraz ederek sanığın suçsuz olduğunu, mahkemeye öğretmenin Milli Eğitim'den başarı belgelerini sunarak iyi bir eğitmen olduğunu savundu. Mahkeme heyeti öğretmenin tutuksuz yargılanmasının devamına hükmederek duruşmayı bugüne erteledi.
Alanya Ağır Ceza Mahkemesinde görülen iki kız öğrenciye istismar davasının karar duruşması saat 11.00’de yapıldı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Kurulu ile Aile Bakanlığının müdahil olarak katıldığı duruşmada mahkeme tutuksuz yargılanan K.D., Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Avukatları eşliğinde savunma veren K.D., iftiraya uğradığını, kendisinin 35 yıllık eğitimci olarak Türk milli eğitimine hizmet ettiğini ve önemli başarıları olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, tarafları dinledikten sonra karar için duruşmaya kısa bir ara verdi.
“ARTIK VEBALİ ÖBÜR DÜNYAYA KALDI”
Mahkeme Başkanı Aydın Çolak, “İstismar olayında tanık olamayacağından, suçun işleniş şekli ve sürekliliği gözüne alındığında, çocukların sanıkla; sizinle nasıl bir husumeti olacağını değerlendirerek ve tanık ifadelerinin benzerlikleri ile sizi suçlu bulduk. Artık vebali öbür dünyaya kaldı” dedi.
SANIĞIN LEHİNE İNDİRİM UYGULANMASINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, istismar suçunun sabit bulunduğunu, suçun işleniş biçimi, sanığın kastığının ağırlığı, suç ile amaçladığı saik ve aynı maddede belirtilen suçun birden fazla işlenmesi, kamu görevinin sağladığı nüfuzun kötüye kullanılması gibi nedenlerle 18 yıl hapis cezasına karar verildiğini ilan etti. Sanığın sabıkasız hali ve duruşmadaki olumlu tavırları nedeniyle lehine indirim uygulanmasına karar verildi. Her bir öğrenci için ayrı ayrı 15 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkum edilen K.D., itiraz yolu açık olmak üzere 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaların ardından tutuklanan K.D. Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
Son Güncelleme: 11.03.2017 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81