Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Tonik Yapımı

Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Tonik Yapımı

08 Eylül 2017 Cuma 18:52
Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Tonik Yapımı

Genişlemiş gözenekli bir cilt, yağlanmaya, sivilce oluşumuna, aknelere ve siyah noktalara zemin hazırlar. Genişleyen gözenekler, içerisinde çok çabuk kir birikmesine neden olduğu için, cildin doğal yapısını da bozmakta ve kötü bir görünüme sebep olmaktadır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için, cildin iyice temizlenmesi, gözeneklerin kapatılması ve sıkılaştırılması gerekir. Bunu da ancak cilt sıkılaştırıcı tonikler ile yapabiliriz.

Birçok kadın, cildini temizlemek ve sıkılaştırmak için piyasada satılan kimyasal içerikli tonikler kullanır. Bunlar kimyasal içerikli oldukları için, alerjik reaksiyonlara neden olabilirler ve üstelik oldukça da pahalıdırlar. Oysa ki, evde yapacağınız cilt sıkılaştırıcı doğal tonik ile, hem mükemmel bir cilt temizliği yapabilir, hem de cildinizi sıkılaştırarak gözeneklerinizi kapatabilirsiniz. İçeriğinde kimyasal maddeler olmadığından dolayı oldukça da sağlıklıdır. Evde kendiniz yaptığınız için de son derece ekonomiktir.



Tonik İçin Gerekli Malzemeler

·         Yarım şişe maden suyu

·         1 yemek kaşığı saf gül suyu (kimyasal gül suları değil)


·         1 yemek kaşığı limon suyu



Tonik Yapımı

Bir şişe maden suyunu ziyan olmaması için yarısına kadar için, diğer yarısını tonik için kullanacağız. Yarım şişe kalan maden suyunun içine gülsuyunu ve limonu dökün. Şişeyi iyice çalkalayın, artık toniğiniz hazırdır.

Bir pamuk yardımıyla, çenenizden başlayarak alnınıza doğru temizleme işlemini gerçekleştirin. Burun ve alın bölgesi, en yağlı kısımlar olduğu için, bu bölgelere daha çok sürmelisiniz. Uygulamayı yukarı doğru yapmanın sebebi, bu bölgede kan dolaşımını hızlandırmaktır.

Kaynak:

Son Güncelleme: 09.09.2017 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81