Çiftçiye artık elektrik bedava

Çiftçilere Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya tarımında yeni bir dönemi başlatacak destekleri açıklayan Başkan Türel, çiftçiye bedava elektrik sözünü yerine getirmek üzere inşa ettikleri 2 MW’lık 4 güneş santralinin enerji üretimine başladığını açıkladı. 3 MW gücünde yeni bir santral daha kuracaklarını söyleyen Türel, “İş bilenin, kılıç kuşananın, söz verdik sözümüzü tuttuk” diye konuştu.

Çiftçiye artık elektrik bedava

Çiftçilere Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya tarımında yeni bir dönemi başlatacak destekleri açıklayan Başkan Türel, çiftçiye bedava elektrik sözünü yerine getirmek üzere inşa ettikleri 2 MW’lık 4 güneş santralinin enerji üretimine başladığını açıkladı. 3 MW gücünde yeni bir santral daha kuracaklarını söyleyen Türel, “İş bilenin, kılıç kuşananın, söz verdik sözümüzü tuttuk” diye konuştu.

13 Nisan 2017 Perşembe 20:10
Çiftçiye artık  elektrik bedava
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarım sulama kooperatifleriyle tarımsal projeleri değerlendirme toplantısı düzenledi. Cam Piramit’te toplantıya tarım sektörünün temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Türel toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya tarımında yeni bir dönemi başlatacak tarımsal destek programını açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak zorunlu olmamasına rağmen, tarım üreticimize desteği öncelikli vazife olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Türel, “2014’te göreve gelirken, üreticimize, kooperatiflerimize destek olacağımızı söylemiştim. Bu çerçevede Belediyemiz bünyesinde öncelikle Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurduk. Bu dönemde plan ve proje çalışmalarımızı yaptık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Destekleme Yönetmeliğini çıkardık. Bu yönergeyle Devletimiz nasıl üreticimize destek veriyorsa, bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak biz de önemli bir destek politikasını hayata geçireceğiz” dedi.
Türel, tarım üreticisine verecekleri destekleri şöyle sıraladı: “Bitkisel üretim desteği, Hayvansal üretim desteği, Tarımsal tesisler yapım ve büyük onarım desteği, Tarımsal tesisler küçük onarım desteği, Elektrik enerjisi desteği, Yangın ve doğal afet zararlarını telafi desteği, diğer destekler.”dedi.
ÜRETİCİYE SERTİFİKALI FİDE TOHUM DESTEĞİ
Bitkisel üretim desteği kapsamında, üreticiye sertifikalı fide-fidan-tohum temini, sera yapım malzemesi temini ve sera yakıtı gibi desteklere başlayacaklarını açıklayan Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Feromon tuzak gibi biyolojik ve biyoteknik mücadele malzemelerinin temini de desteklerimiz arasında olacaktır. Tarımsal tesisler yapım ve büyük onarım desteği kapsamında; kapalı ve açık sistem sulama tesisleri, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, toprak koruma ve ıslahı tesisleri yapacağız. Bitkisel veya hayvansal ürünlerinin depolanması soğuk hava depoları, tasnif ve paketleme tesisleri inşa edeceğiz. Tarımsal sulama amaçlı enerji üretim tesisleri kuracağız.  Toplu hayvan barınakları, toplu hayvan sağım yerleri, süt toplama merkezleri ve süt soğutma tankı gibi tesislerin yapım ve onarımı da belediyemiz faaliyetleri arasında olacaktır.”
ANTALYA TARIMINDA YENİ DÖNEM
Elektrik enerjisi desteği ile de söz vermiş olduğu şekilde maliyetlerin düşürülmesine doğrudan katkı sağlamış olacaklarının altını çizen Türel, “Bu desteklerde Sulama Kooperatifi/Tarımsal Kalkınma Kooperatifi/Sulama Birliği/Ziraat Odası/Üretici Birliği örgütlerimizle işbirliği yapacağız. Bu kararlar Antalya tarımında yeni bir dönemin başladığına işaret etmektedir. 2017 yılı Antalya tarımında yeni bir başlangıç, yeni bir hamle yılı olacaktır. Devletimiz nakdi destek kredi desteği sağlarken, Belediyemiz siz üreticilerimizin maliyetlerini düşürecek, ürünün daha iyi korunmasını, işlenmesini, pazarlanmasını, kıymet bulmasını sağlayacaktır. Bu desteklerin Antalya tarımına daha fazla bereket getireceğini birkaç senede hepimiz inşallah beraber göreceğiz” diye konuştu.
DESTEK İLKELERİNİ AÇIKLADI
Başkan Türel tarımsal destek ilkelerini şöyle ifade etti: “Nasıl ki, Devlet iyi tarım uygulamasına, sertifikalı fidana destek veriyorsa, biz de üreticimizin işini en iyi şekilde yapmasını arzu ediyoruz. Antalya tarımında kimyasal mücadele artık tamamen bitmeli ve biyolojik mücadeleye her yerde geçilmelidir. Sera ve üretim sigortasına herkes daha fazla önem vermelidir. Kooperatif ve birliklerimizin güçlenmesi de arzu ettiğimiz bir durumdur, çünkü Belediye olarak biz sulama tesisi, soğuk hava tesisi kuracağız, fakat işletmesini üretici örgütlerimizin yapmasını isteyeceğiz. Üreticimiz ve kooperatiflerimiz kendi yapabilecekleri işleri kendileri yapmalıdır ki, Belediyemiz yatırım için daha fazla kaynak ayırma imkânı bulsun hem de tesisler amacına uygun bir şekilde işletilsin. Bununla birlikte üreticimize en fazla desteği vermek temel ilkemiz olacaktır. Yaptığımız tesisin doğru işletilmediğini gördüğümüzde tesisi derhal geri alacağız ve gerekirse kendimiz işletmesini de yapacağız.”
ELEKTRİK ÜRETMEYE BAŞLADIK
Başkan Menderes Türel şöyle devam etti: “Ben biliyorum, sulama faaliyetlerinde en büyük harcama kalemi cereyan parasıdır. İlimizdeki 39 sulama kooperatifi tarımsal sulamada yıllık 8 milyon 500 bin kW saat elektrik kullanıyor. Bunların hepsini biz tabi dersimize çalıştığımız için ezbere biliyoruz. Ve seçimlerden önce de dersimize çalışarak sulama suyunda elektriği bedava yapacağız dedik. Öyle uydur gitsin, seçimden sonra da unut gitsin bizim defterimizde yazmadı. Güneş enerjisiyle elektrik üretip, üreticimize destek olmak için 4 milyon 100 bin lira yatırımla 1 MW kurulu gücünde 2 adet GES santrali kurduk ve bu Kasım 2016 tarihinden beri çalışıyor. Yani şu anda  elektrik üretiyoruz. Şimdi elektriği biriktiriyoruz ki o elektriği sizlere kullandıracağız. Helali hoş olsun, az bile feda olsun. İnşallah bereket getirsin işlerinize.”
Son Güncelleme: 13.04.2017 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81