Çiçeğini kendi üretiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’nın güzelleştirilmesi için kullandığı fidan ve çiçekleri kendisi üretiyor.

Çiçeğini kendi üretiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’nın güzelleştirilmesi için kullandığı fidan ve çiçekleri kendisi üretiyor.

03 Kasım 2016 Perşembe 00:04
Çiçeğini kendi üretiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’nın güzelleştirilmesi için kullandığı fidan ve çiçekleri kendisi üretiyor. Yıllık 200 bin bitki ve çiçeğin üretildiği merkezde Alanya yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş bitki ve çiçekler de hayat buluyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Alanya’da kendi fidan ve çiçeklerini üretiyor. Alanya Hizmet Birimi Park ve Bahçeler ekiplerinin bitki üretim istasyonunda, çalı grubu, çoklu mevsimli, ağaç, fidan, mevsimlik çiçekler başta olmak üzere yaklaşık 40 tür bitki üretimi yapılıyor. Diğer yandan Alanya yöresine ait ve unutulmaya yüz tutmuş bitki ve çiçekler de üretim istasyonunda yeniden üretiliyor. Yıllık 200 bin bitki ve çiçek üretiminin yapıldığı istasyonda yetiştirilen çiçekler Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı içinde olan park, bahçe, refüj ve kaldırım kenarlarına dikiliyor.
TASARRUF SAĞLIYORUZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Park ve Bahçeler Birimi’nin Tosmur Şantiyesi yanındaki üretim yerinde incelemelerde bulundu. Park ve Bahçeler sorumlusu Semra Yalçın, üretilen çiçek, bitki ve fidanlar ile kullanım alanları hakkında Güney’e bilgi verdi. Hüseyin Güney, “ Türkiye’nin Dünya’ya açılan bir penceresi olan Alanya’nın görsel anlamda da iyi görünmesi için sorumluluk alanımız içinde olan yerlerde farklı çiçek ve bitki türlerini ekip dikiyor ve bakımını yapıyoruz. Böylece hem birçok farklı çiçek ve bitki elde ediyoruz, hem de üretimle belediye bütçesinde tasarrufa gidiyoruz “ dedi.
Son Güncelleme: 03.11.2016 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81