CHP müfredatı eleştirdi

CHP müfredatı eleştirdi

14 Eylül 2017 Perşembe 21:15
CHP müfredatı eleştirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı, eğitim müfredatını eleştirdi. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan partililer adına konuşan CHP Yönetim Kurulu Üyesi Halime Dim Ceylan, eğitim sisteminin bireyleri cinsiyet rollerine göre değil, beceri, istek ve yeteneklerine göre yönlendirmesi gerektiğini söyledi. Ceylan, şöyle konuştu: "Eğitim programında yapılan değişiklikler göstermektedir ki, AKP iktidarı, düşünen, insan haklarına saygılı, soran, sorgulayan, eleştirel düşünce ve bilimin ışığında yetişen nesiller yerine, kendine koşulsuz biat eden kuşaklar istiyor. Din ağırlıklı bir sisteme doğru gidilerek toplumda hem dini ve mezhepsel, hem de cinsiyet ayrışmasına neden oluyorlar. Eğitim sistemi bireyleri cinsiyet rollerine göre değil, beceri, istek ve yeteneklerine göre yönlendirmeli. Eğitim tüm insanlar için vazgeçilmez bir ihtiyaç ve temel bir hak. 
'EĞİTİM SİSTEMİYLE OYNANMAMALI' 
Bireyler tüm yeteneklerini nitelikli bir eğitim sayesinde ortaya çıkarabilir. Kendini ancak iyi bir eğitim sayesinde tam olarak gerçekleştirebilir. Eğitim bireysel gelişimi sağladığı kadar yoksulu varlıklı, güçsüzü güçlü kılar, insanlığın temel ortak değerlerini anlamaya, paylaşmaya ve gelişmesine katkıda bulunmaya olanak tanır. Eğitim sistemi ezber ve sınav odaklı olmamalı. Bugün maalesef tam da bu şekilde. Çocuklarla birlikte ebeveynleri de yarış atı haline geldi. Bireyler çocukluk ve gençliklerini dolu dolu yaşayamıyor. Kültür, sanat ve spor gibi öğrenmeyi zevkli kılan etkinlikler çoğaltılarak bireylerin yaşayarak ve severek öğrenmesi sağlanmalı. Müfredat mevcut iktidarın politik çıkarlarına hizmet etmemeli, eğitim fakültelerinden akademisyenler, uzman kişiler ve tüm sendikaların da bulunduğu bir uzlaşı içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir sistem oluşturulmalı. Ulusal tarihimiz iyi anlatılmalı ve anlaşılmalı."
Son Güncelleme: 14.09.2017 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81