Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri ve Çeşitleri

Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri ve Çeşitleri

23 Şubat 2017 Perşembe 10:55
Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri ve Çeşitleri
Chandler ceviz fidanı kendi evinizin bahçesinde yada köyünüzde dikebileceğiniz yabancı cins aşılı ceviz fidanıdır.  Peki bu meyve değeri yüksek sağlık için birebir uzmanların önerdiği mucize meyvenin özellikleri neler? Nasıl yetiştirilmeli? Hangi arazi şartlarında dikilmeli? Hangi türde daha iyi verim alınır... İşte cevapları.



, ABD menşeli bir ceviz cinsidir. diye okunur.California ve Şili de oldukça geniş ceviz tarlaları bulunmaktadır. Amerika da bu şekilde yaygın olarak yetiştirilmesi ile dünya çapında Şili cevizi adı altında oldukça yaygın bir şekilde talep görmekte ve tüketilmektedir.



Tercih Sebepleri

Bu ürün cinsi yaklaşık 10 yıl gibi bir süredir ülkemizde ekilmekte ve meyveleri kullanılmaktadır. Bu nedenle de kendi kalitesini ispatlamıştır. 10 dönümlük bir alana dikilecek yaklaşık 285 ceviz ağacından 9975 kilo ceviz hasatı yapılabilmektedir. Chandler ceviz fidanı dikmek ve yetiştirmek, son yıllarda Türkiye şartlarında oldukça rağbet gören bir meslek haline gelmiştir. Bu nedenlerden dolayı tercih sebebi olmaktadır.

Chandler ceviz fidanı tercih edilme sebeplerinden birisi de hastalıklara karşı dayanıklı olmasından kaynaklanmaktadır. Cevizlerde görülen ceviz antraknozu hastalığının olması durumunda hiçbir şekilde etkilenmemektedir. Kök çürüğü ise toprakta herhangi bir şekilde sorun yaşanmaması durumunda rastlanmayan bir hastalık türüdür. Bu nedenlerden ötürü, fidan ekimi yapılmadan önce topraktan alınan örneklerin inceletilmesi, zaman içerisinde sorun yaşanmasına engel olacaktır. Ayrıca toprakta herhangi bir sorun yoksa başka bir sıkıntı da bu cins ceviz fidanlarında yaşanmamaktadır.

Ülkemiz iklim koşulları düşünüldüğünde doğu bölgelerimizin dışında 1200 rakım yüksekliğine kadar rahatlıkla ekimi yapılabilen bir cinstir. Aşılı ceviz fidanı olması bunda etkendir. Soğuklama ihtiyacı cinsine göre farklılık gösterse de bu cins için 700 saat kadardır. Bu nedenle de ılık bölgelerimizde dikimi yapılacaksa bu detaya önem verilmelidir.





Chandler Ceviz Fidanı Çeşitleri




Chandlerın dikim türüne göre iki farklı çeşidi bulunmaktadır Bunlar açık köklü chandler ceviz fidanı ile tüplü chandler ceviz fidanı türüdür.



Açık Köklü Ceviz Fidanı:  çeşidi, 2 yılın üzerinde bakım yapılması sonucu yetiştirilen aşılı ve aynı zamanda yabancı cins çıplak köklü olan ceviz fidanlarıdır. Her yılın Mart ayında tohum halinde ekilir. Tohum şeklinde ekilen fidanlara, Temmuz ayından sonra ilk kez olmak üzere göz aşısı yapılmaktadır. Aşılama işlemlerinden sonra 1,5 yıl tarlada büyütülür.



Tüplü Ceviz Fidanı: Bu fidanlar torbalı olarak seralarda üretilir. Kendi özel gübresi kullanılır. 1 yaşında kalem aşısı yapılır. 2. Yaşında ise satışa hazır hale gelir.
Son Güncelleme: 24.02.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81