Cezaevinde zehirlenme olayı soruşturuluyor!

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın “Zehirlenme olayı ile ilgili her türlü soruşturma yapılıyor” dedi

Cezaevinde zehirlenme olayı soruşturuluyor!

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın “Zehirlenme olayı ile ilgili her türlü soruşturma yapılıyor” dedi

08 Eylül 2016 Perşembe 22:53
Cezaevinde zehirlenme  olayı soruşturuluyor!
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın “Zehirlenme olayı ile ilgili her türlü soruşturma yapılıyor” dedi
 
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana gelen zehirleme olayı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Önceki geceden bu yana Alanya Devlet Hastanesi'ne zehirlenme şüphesi ile 105 mahkumun kaldırıldığını belirten Başsavcı Taşkın şunları söyledi: “Zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan tüm mahkumlar Kapalı bölümden açığa alınan mahkumlar. Sayı 105 ancak bunların sadece 30'unda zehirlenme olayı mevcut. Diğerleri 'Acaba bizde de bir şey var mı?' endişesi üzerine hastaneye getirildiler. Gerçekten zehirlenme şüphesi görülen 30 mahkum ise ayakta tedavi görerek tekrar cezaevine nakledildiler” dedi. 

HER TÜRLÜ SORUŞTURMA YAPILIYOR
Tavuk yemeğinden şüphelendiklerini de belirten Başsavcı Taşkın, "İlk etapta tavuk yemeğinden şüphenildi ve yemekten, sudan numune alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderildi. Fakat aynı yemekten kapalı bölümde bulunan mahkumlar da yedi. Zehirlenme olsa onlarda da olurdu. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştirdik. Gıdada bir bozulma var mı? Acaba yemek kapalı bölümden açığa gelirken içine bir şey mi atıldı? Kasıt var mı?  Bu şüpheler üzerinde de duruyoruz. Gıdaya o sırada bir müdahale mi oldu? Güvenlik kamerası görüntüleri tek tek inceleniyor. Bir sorumlu varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Bunlar çok yönlü olarak başlattığımız soruşturmanın sonunda belli olacak."

"HASTA YAKINLARI RAHAT OLSUNLAR"
Hasta yakınlarının rahat olmalarını söyleyen Başsavcı Taşkın, “Yoğun bakam servisinde ya da hastanede yatan bir mahkum yok. Hasta yakınları endişelenmesin. Hastaneye kaldırılan 105 mahkumdan sadece 30'u rahatsızlık yaşamış ve bunlarda ayakta tevavi gördüler. Buna tıp dilinde ‘Nom Spastik’ deniliyor. Nedeni belli olmayan zehirlenme olayı" dedi.

"MAHKUMLARIN HEPSİ TABURCU EDİLDİ"
Alanya Devlet hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, zehirlenme şüphesi ile hastanelerine gelen tüm mahkumların tedavilerinin yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu, “Önemli bir vaka yok. 30 kadar hastada Nom Spesifik denilen, yani nedeni belli olmayan bir zehirlenme olayı olmuş. Bu şu demek baskeriyel ya da mikrobik olmayan zehirlenme. Fazla yemek ya da yemeği karıştırdığınızda meydana gelen olayın aynısı. Gerekli incelemeler yapılıyor. Diğer mahkumların ise psikolojik ya da 'Acaba bizde mi zehirlendik?' şüphesi ile gelen vakalar."
 
Mehmet AL
Son Güncelleme: 08.09.2016 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81