Maske takmayanlar ‘kent güvenliği sistemine’ takılıyor

MASKE TAKMAYANLAR ‘KENT GÜVENLİĞİ SİSTEMİNE’ TAKILIYOR

Maske takmayanlar ‘kent güvenliği sistemine’ takılıyor

MASKE TAKMAYANLAR ‘KENT GÜVENLİĞİ SİSTEMİNE’ TAKILIYOR

11 Ağustos 2020 Salı 14:33
Maske takmayanlar ‘kent güvenliği sistemine’ takılıyor

Yozgat’ta maske takmayan vatandaşlar, kent güvenliği sistemi üzerinden tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor.

Yozgat’ta İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda il protokolünün katılımı ile maske ve sosyal mesafe denetimi yapıldı. Yüz yüze denetimin yanı sıra şehir genelinde kent güvenliği sistemi üzerinden maske takmayanlar takip ediliyor ve kurallara uymayanlara emniyet güçlerince cezai işlem uygulanıyor.

Denetimler kapsamında Yozgat’ta Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ile Meydan Yeri ve Sarraflar Caddesi’nde maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Denetime İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk’te eşlik etti.

Vali Polat ve Belediye Başkanı Köse, iş yerlerini denetleyerek, işletmecilere maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı. Kurallara uymayan iş yeri sahiplerini uyaran Vali Polat, eksikliklerin tamamlanmaması durumunda bundan sonraki denetimde ceza yazılacağını söyledi.

Denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Polat, denetimlerin her gün devam edeceğini belirterek, "Burada amacımız vatandaşımızı bilgilendirmek ve uyarmak. Maske konusunda sıkıntımız kalmadı, vatandaşımızın çoğu maske takmayı öğrendi. Esnafımızdaki eksikliklerimiz görüyoruz, onları uyarıyoruz. Hem kendi hem de toplum sağlığı için maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim" dedi.

Yüz yüze denetimlerin dışında kent güvenliği sistemi üzerinden de denetimlerin yapıldığını aktaran Polat, "Maskesiz dışarı çıkılmaması gerekiyor, maske ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81