Çelik müjdelerle döndü

Çelik müjdelerle döndü

12 Kasım 2017 Pazar 18:48
Çelik müjdelerle döndü
Gazipaşa devam eden ve başlaması planlanan projelerle ilgili Ankara'da yoğun bir ziyaret programı gerçekleştiren Belediye Başkanı Adil Çelik, eli boş dönmedi. Ankara dönüşü ilçe adına kaydettikleri önemli gelişmeleri haber merkezimize değerlendiren Belediye Başkanı Çelik; öğrenci yurdu için Kredi Yurtlar Kurumu, Koru Sahili ve Hacımusa Çayı projelerine ödenek almak için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüğünü belirtti. Gerçekleştirdiği ziyaretlerden güzel haberlerle döndüğünü ifade eden Başkan Çelik, "Bilindiği gibi Kasım ayı meclis toplantımızda Pazarcı Mahallesi 897 ada 2 parselde bulunan belediyeye ait yere yurt yapılması ve kiraya verilmesi için ihaleye çıkarılması konusunda encümene yetki verilmişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin barınması amacıyla yaptıracağımız 500 kişilik yurt projesine onay verdi. Önümüzdeki hafta içerisinde yeniden Ankara'ya giderek sözleşme imzalayacağız. Sözleşmenin ardından da 250’si kız 250 erkek öğrenci olmak üzere 6 buçuk dönüme yurt yapım ihalesine çıkacağız" dedi. İstiklal Mahallesi'nde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm uygulaması ile ilgili de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bilgi verdiklerini de belirten Başkan Çelik, "Önümüzdeki hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'yle randevumuz var" diye konuştu. 
PROJELER ÖDENEK BEKLİYOR
Belediye Başkanı Çelik, projeleri onaylanan ve Gazipaşa’nın çehresini değiştirecek Koru Sahil ile Hacımusa Çayı düzenlemesi için de ödenek beklediklerini belirtti. Başkan Çelik, "Koru Sahil projemizde bir kaç eksiklik vardı. Onları tamamlamak için çalışıyoruz. Ödeneği de inşallah önümüzdeki günlerde çıkacak. Ödenek çıktığı anda Koru Sahili ile Hacımusa Çayı'nın aşağısında ve üst tarafında çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. Koru Mahallesi'nde yapımı devam eden Fener Mesire alanına konulacak kamelyaların ihalesini gerçekleştirdiklerini de ifade eden Başkan Çelik, "Önümüzdeki günler içerisinde kamelyalarımız gelmeye başlayacak. İlk etapta biten yerler için 30 civarında kamelya gelecek. Duvar çalışmalarımız tamamlandığında 80'e yakın kamelyamız olacak. Ahşaptan kamelyalarımızın içinde piknik masaları olacak. Buradaki bazı seyir noktaları için ise Selçuklu motifli kamelya siparişi verdik. İnşallah, Koru Sahili ve Hacımusa'nın belli bir kısmı ile Fener Mesire alanını yaz aylarına yetiştireceğiz. Şimdiden Gazipaşa halkına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 12.11.2017 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81