ÇAVUŞOĞLU UYARDI

ÇAVUŞOĞLU UYARDI

25 Eylül 2017 Pazartesi 19:29
ÇAVUŞOĞLU UYARDI
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yasadışı referandumuna ilişkin, “Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa Türkiye askeri operasyona hazır” mesajı verdi.
 
ANAYASAYA AYKIRI
Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY referandumunun Irak anayasasına aykırı olduğunun söyleyerek, "Irak Anayasa Mahkemesi Türkmenlerin başvurusu üzerine referandumu geçersiz saydı" dedi.
GEREKLİ UYARILAR YAPILDI
Bakan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM), ABD, İngiltere, Fransa ve Türkiye gibi tüm uluslararası camianın gerekli uyarıları yaptığına dikkat çekerek, "Biz de bu referandumu yok sayıyoruz. Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa askeri operasyon hemen olur. Yani bunun herhangi bir planlaması olmaz" şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 25.09.2017 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81