Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye son teklif

Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye son teklif

19 Eylül 2017 Salı 20:37
Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye son  teklif
Türkiye tartışmalı referanduma sayılı günler kala Barzani'ye son bir teklif sundu.  Al-Monitor’e röportaj veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasası’na aykırı olduğunu söyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan Çavuşoğlu, referandum sürecinin durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) rol oynayabileceğini belirtti.
"BÜYÜK BİR HATA"
Referandum kararını "büyük bir hata" olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "-Referandumun Kürt Bölgesi’nin çıkarına olmadığını ve bölgenin güvenliğine hizmet etmeyeceğinin" altını çizdi.
"GARANTÖR OLABİLİRİZ"
Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ve IKBY’nin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" diye konuştu. Çavuşoğlu, bu konuda Ankara'nın her türlü yardımı yapmaya açık olduğunu vurguladı.
EKONOMİK KRİZDE OLDUKLARI HATIRLATILDI
Çavuşoğlu ayrıca, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin ekonomik krizde olduğunu ve Türk şirketlerine ödeme yapamadığını da hatırlattı.
IKBY SORUMLUSU İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan KBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Falah Mustafa ile de görüşen Çavuşoğlu,  Twitter hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Mesajlarımızı bir kez  daha vurguladık" ifadesini kullandı.
Son Güncelleme: 19.09.2017 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81