Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

05 Ekim 2017 Perşembe 20:34
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin PYD'ye dağıttığı silahlarla ilgili eleştirilerde bulundu. Las Vegas'ta yaşanan terör saldırısını da değerlendiren Çavuşoğlu, bunun ABD'deki ilk saldırı olmadığını hatırlattı. Eski Devlet Başkanı Barack Obama yönetiminin bireysel silahlanmayla ilgili bazı tedbirleri olacağını söylediğini ancak Cumhuriyetçilerin bu tür önlemlere karşı çıktıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, bireysel silahlanmanın ABD için çok ciddi bir tehdit olduğunu, dolayısıyla bu konuda bir sınırlama gerektiğini dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, bir süre önce ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarete değinerek, ABD'deki dostlarına anti-Amerikancılık tehdidinden bahsettiğini söyledi. Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Bunun iki ana sebebi var, YPG ve FETÖ. 'Bunları da aşmamız gerekir' diyoruz. Şimdi Rakka operasyonu bitiyor. Göreceğiz bakalım bu seri numaralarını aldıkları silahları geri toplayabilecekler mi? Daha önce Irak'ta bunu yapamadıklarını Sayın Cumhurbaşkanımız, Trump'a çok net şekilde en son görüşmemizde de anlattı. Bunun sadece ekonomik külfetini düşünmemesi lazım Amerika'nın. Onlar daha çok bu kadar silah ne kadar para vermeye değer mi değmez mi... Bir de bu silahların verilmesi esasen Suriye'nin geleceği için de çok önemli bir risk. Niye Suriye'deyiz hep beraber? Bir taraftan savaşı durdurmaya çalışıyoruz ilk günden bu yana, diğer taraftan terörü durdurmaya çalışıyoruz. Burada YPG'ye silah verdiniz. YPG ülkeyi bölmeye çalışacak. Bu sefer merkezi hükümet ile, hükümet kim olursa olsun çatışmalar devam edecek. Çatışmalar devam ettiği zaman başka bölgelerinde de yine kaos oluşacak, riskler var. Aynı şekilde, bu ortamdan kim faydalanacak, radikal gruplar, yine terör örgütleri ortaya çıkacak, kısır döngü devam edecek."
‘SINIR BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ’
Irak'ta şu anda yaşanan sorunların en büyük sebebinin ABD'nin ayrılırken buranın yönetimini, defalarca uyarmalarına rağmen, yanlış kişilere vermesi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, aynı hatanın Suriye'de de yapıldığını belirtti. ABD ve diğer ülkelerin, Suriye'nin sınır bütünlüğünü desteklediğini ve bölünmeye karşı olduğunu dile getirdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Bu konuda samimiyseniz bile attığınız adımlarla esasen bunun tersini yapıyorsunuz ya da bu duruşunuzun tersinde bir Suriye'nin oluşmasına yardımcı oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 05.10.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81