Çavuşoğlu'ndan turizme müjde!

İkili görüşmeler gerçekleştirmek için Ukrayna’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna ve Türkiye arasında karşılıklı olarak pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle ziyaret edileceğini müjdeledi.

Çavuşoğlu'ndan turizme müjde!

İkili görüşmeler gerçekleştirmek için Ukrayna’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna ve Türkiye arasında karşılıklı olarak pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle ziyaret edileceğini müjdeledi.

10 Şubat 2017 Cuma 20:25
Çavuşoğlu'ndan  turizme müjde!

SADECE KİMLİKLE GİRİLEBİLECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere ziyarette bulunduğu Ukrayna'dan turizm için müjde verdi. Ukrayna ile karşılıklı ziyaretçi ve turist sayısını arttırmak istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Bundan sonra vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle Ukrayna ve Türkiye'yi ziyaret etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladılar. Geçen hafta ekibimiz Ukrayna'daydı ve testler yaptılar. Son derece başarılı veriler aldılar” dedi.

ALANYA’DA AĞIRLANACAKLAR
Çavuşoğlu, aynı çalışma ve denemelerin Türkiye'de de yapılacağını ve yaz gelmeden bu hazırlıkların tamamlanacağını vurguladı. Ukraynalı mevkidaşı Pavlo Klimkin de “Bugün Çavuşoğlu'na teşekkürlerimi sundum. Çavuşoğlu hem insan olarak hem de bakan olarak örnek bir insan. Savaştan etkilenen iki Ukraynalı çocuğun Türkiye'de tatilini geçirmesini sağlamıştı. Çok ince bir davranış" dedi. Çavuşoğlu da “2 yıl süren karışıklık sürecinde bir grup aile ve çocukları Antalya'da ağırladık. Yine bu yıl Antalya ve Alanya'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Şahin: Çavuşoğlu’na minnettarız

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ukrayna ile Türkiye arasında kimlik kartıyla seyahat mutabakatı sağlayan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Başkan Şahin, “Dışişleri Bakanımız Alanya’mızın gururu Mevlüt Çavuşoğlu’na minnettarız. Temennimiz başta Rusya olmak üzere kimlikle girişin yaygınlaştırılması. Ayrıca, Kiev’de açılacak olan Yunus Emre Kültür Merkezi iki ülke arasındaki ilişkilere büyük katkı yapacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 10.02.2017 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81