Çavuşoğlu'ndan tüm dünyaya çağrı

Çavuşoğlu'ndan tüm dünyaya çağrı

01 Ağustos 2017 Salı 20:27
Çavuşoğlu'ndan  tüm dünyaya çağrı
İstanbul'da düzenlenen Mescid-i Aksa toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyaya çağrıda bulunarak: "Neden kardeşlerimize yeterinde destek olamıyoruz? Ayrı düşmemiz İslam düşmanlarını sevindirir. Filistin devleti en kısa sürede kabul edilmeli. Herkesi Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz. Hiçbir yasaklama ve sınırlama kabul edilemez" dedi. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mescid-i Aksa toplantısında konuştu. Çavuşoğlu toplantıda herkesi Filistin devletini tanımaya davet etti. Bakan Çavuşoğlu toplantıda şunları söyledi: Kudüs’e destek olmak bizim görevimizdir. Neden kardeşlerimize yeterinde destek olamıyoruz? Ayrı düşmemiz İslam düşmanlarını sevindirir. Filistin devleti en kısa sürede kabul edilmeli. Herkesi Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz. Hiçbir yasaklama ve sınırlama kabul edilemez. 
'FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ'
Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları: Şunu asla unutmamalıyız. Bizim ayrı düşmemiz, İslam düşmanlarını sevindirir. Mücadelemizi uluslararası platformlarda daha iyi bir şekilde sergilemeliyiz. İki devletli çözüm esastır. Barış sürecinin canlandırılmasını destekliyoruz. Ancak hukuk ve hakkaniyet olmadan kalıcı barış sağlanamaz. Milyonlarca Filistinliye kuru sözlerle değil, eylemlerimizle destek olalım. 1967 sınırları çerçevesinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti hayata geçmelidir. Harem-i Şerif’e hiçbir yasak ve sınırlama kabul edilemez. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bunun takipçisi olacağız. Bu büyük mücadelede Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.”
Son Güncelleme: 01.08.2017 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81