Çavuşoğlu, şehit ailesini ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şehit Uzman Çavuş Tuncay Arslan’ın Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çavuşoğlu, şehit ailesini ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şehit Uzman Çavuş Tuncay Arslan’ın Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

27 Kasım 2016 Pazar 23:21
Çavuşoğlu, şehit  ailesini ziyaret etti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şırnak Cudi Dağı Bölgesi Çakır Söğüt mevkiinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Tuncay Arslan’nın Korkuteli ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu şehidin babası Celal Arslan, annesi Satı Arslan, kardeşi Fatih Arslan ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ziyarette Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Ziyarete AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı.
Şehidin babası, annesi ve kardeşleri ile yakından ilgilenen Bakan Çavuşoğlu, daha sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Nur Pastanelerinin sahibi Fahrettin Karateke’nin babası Muharrem Karateke’nin evine taziye ziyaretinde bulundu.

‘YETER Kİ PAYLAŞMASINI BİLELİM’
Öte yandan Antalya’da AK Parti Gençlik Kolları ve Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Şiddetin Her Türlüsüne Hayır” konulu seminerde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, insanlık olarak dayanışma içerisinde olunması gerektiğini ifade ederek, “Yeter ki paylaşmasını bilelim dünya hepimize yeter. Arakan’da yaşananları takip ediyoruz. Suriye’de ve Irakta gözyaşı nasıl diner bunun çabası içindeyiz. Düşüncesi olan kimse şiddete başvurmaz. Kendi fikrine güvenen kişiler, onu savunur. Bugün vizyonunu savunamayanlar, şiddete başvuruyor. Aile içinde de böyle. Teröristler de aynı şekilde” dedi.

‘AVRUPA’NIN EN BÜYÜK SORUNU HOŞGÖRÜSÜZLÜK’
Güneydoğu’da ve Suriye’de YPG ve PKK’dan en çok zulüm görenlerin kürtler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Çünkü kürt kardeşlerimiz onların ideolojisini benimsemiyor. Ülke içinde düşüncen olabilir. Meclise girmişsin bunu paylaş. Buradaki yetkini terör örgütlerine silah taşımak için kullanma. Dünyada da hoşgörüsüzlük var. Avrupa’nın bugün en büyük sorunu hoşgörüsüzlüktür. Kendinden olmayan herkese karşı hoşgörüsüzlük yapıyorlar. Sevgi yerine nefret var. Kimden nefret ediyorsun. Sen kendi sorunlarını çözemiyorsun. Başarılı politikalar ortaya koyamıyorsun. Göçmeler ölsün diyorsun. Yabancılara yer yok. Kendileri gibi yaşamayana yer yok. Sen istemesen de var” dedi.

“AVRUPA’DA FARKLI DÜŞÜNDÜKLERİ İÇİN BİRBİRİNİ KATLETTİ”
Dünyanın sevgi üzerine kurulduğunu aktaran Çavuşoğlu, “İslam yeryüzüne sevgi ile indi. Şiddetin önüne geçmeye çalışıyoruz. İnsanlığa karşı duvarlarımızı kapatarak nereye kadar gideceğiz? Yetmedi mi Suriye’de 600 bin insan öldürüldü. Medeniyetin beşiği dedikleri Avrupa’da geçmişte insanlar, farklı düşündükleri için birbirini katletti. O günlere geri dönecek diye korkuyoruz. Bunu bir insan olarak söylüyorum. Bu yüzden sevgi ve hoşgörü öne çıkacak. Şiddetin her türlüsüne karşıyız” açıklamasını yaptı.
Son Güncelleme: 27.11.2016 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81