Çavuşoğlu: Bu sistem, Türkiye'nin sigortası

Antalya'nın ardından gittiği Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir düğün salonunda AKP Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda partililerle bir araya gelen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sakarya'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çavuşoğlu: Bu sistem, Türkiye'nin sigortası

Antalya'nın ardından gittiği Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir düğün salonunda AKP Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda partililerle bir araya gelen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sakarya'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

28 Mart 2017 Salı 21:30
Çavuşoğlu: Bu sistem,  Türkiye'nin sigortası
Halk oylamasında Sakarya'dan güçlü destek beklediklerini, bu konuda kadınlara çok güvendiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü sizler Türkiye'nin, çocuklarımızın, milletin bekasını çok iyi düşünüyorsunuz. 15 senedir bu davayı, bu kutlu yolculuğu hiç yalnız bırakmadınız. Cumhurbaşkanımız da kadınların siyasette, ailede ve toplum içindeki önemini çok iyi biliyor" diye konuştu.
'YÜZDE 42 OY AVRUPA'DA HAYAL'
Bakan Çavuşoğlu, güçlü Türkiye için güçlü sistemin olması gerektiğini vurgulayarak, "Bugün Türkiye güçlü, çünkü AKP tek başına iktidarda. Esasen bu milletimizin tercihi, sağduyusu ve ferasetiyle olan bir şeydir ama 7 Haziran'da yüzde 42 oy almamıza rağmen tek başımıza iktidar olamadık" ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, yüzde 42 oy oranının Avrupa'daki tüm siyasiler için bir hayal, hayalden de öte ulaşılamaz bir rakam olduğunu dile getirdi. Koalisyon kurulmadığını, seçimde tekrar tek başlarına iktidara geldiklerini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
'KOALİSYON DEMEK FELAKET DEMEK'
"Yarın tek başına iktidar olmadığımız zaman, Türkiye'nin geleceği ne olacak? Geçmişteki koalisyon iktidarlarının Türkiye'yi nasıl felakete götürdüğünü kadınlarımız hepimizden daha iyi bilir. Bugün Türkiye çok güçlüyse, 15 senedir içeriden ve dışarıdan tüm engellemelere rağmen yolunda ilerliyorsa, Türkiye tüm hainlere karşı mücadele ediyorsa dik duruyorsa, yıkılmadıysa, ülkeler ekonomik krizlerle battığı zaman bile ekonomisi emin adımlarla büyüyorsa, bunun sebebi sistemden değildir. Bunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimizin olmasıdır."
'SİSTEMİN ÇOK GÜÇLÜ OLMASI GEREK'
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrası ne olacak?" diyen Bakan Çavuşoğlu, kim gelirse gelsin, Türkiye'nin sisteminin güçlü olması, istikrarlı olması ve bunun iyi anlatılması gerektiğini kaydetti. Bugün dünyada Erdoğan'dan daha güçlü, arkasında halk desteği daha fazla olan bir lider olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın neden güce ihtiyacı olsun. Şu anki anayasa, cumhurbaşkanına çok yetki veriyor. Kenan Evren zamanında vermiş yetkileri, karşılığında sorumluluk yok. Referanduma götüreceğimiz sistem, esas Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye için gerekir."
Son Güncelleme: 28.03.2017 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81