Çavuşoğlu, Adnan Menderes'i andı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 57. yılıyla ilgili, sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, Adnan Menderes'i andı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 57. yılıyla ilgili, sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

28 Mayıs 2017 Pazar 20:51
Çavuşoğlu, Adnan Menderes'i andı
Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "Tarih de millet de unutmayacak. Tarihin kara lekesi 27 Mayıs'ın 57. yıl dönümünde merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
ÇAVUŞOĞLU LA STAMPA'YA SÖYLEŞİ VERDİ
Öte yandan İtalya'ya gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret sırasında La Stampa gazetesine bir söyleşi veren Bakan Çavuşoğluna, Türkiye açışından AB katılım sürecinde bir yeniden konumlama ihtimalinden bahsedilebilir mi? sorusu yöneltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Brükselde AB temsilcileriyle görüşmelerinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, ABnin de, temsilcileri aracılığıyla samimi bir tavır sergilemesi gerekir diyerek, Türkiyenin büyük bir irade ortaya koyduğunu ve AB üyeliğini stratejik hedef olarak görmeye devam ettiğini ekledi. Bununla birlikte, bazı şüphe ve çekincelerinin olduğunu anlatan Türk diplomasisinin başı, 60 yıllık bir bekleyişten ve 12 yıldır müzakereler yürütüyoruz, ancak sadece 18 fasıl açılabildi ve halen de açılması gerekenler var dedi ve bu noktada ABnin, Türkiyenin katılımı konusundaki gerçek düşüncesini bilmeyi istediklerini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, bu süreçte yaşanan çeşitli engellerin de teknik değil, siyasi nitelikte olduğunu belirterek, Yapıcı tutumumuza karşılık samimiyet, dürüstlük ve çifte standartların ortadan kaldırıldığı bir yaklaşım bekliyoruz dedi. Çavuşoğlu, kapıda beklediklerini, ama Avrupanın kendilerini içeri almak istemediğini de dile getirdi.
REFERANDUM ÖNCESİ YANLIŞ BİLGİLENDİRİLEN MESLEKTAŞLARIM, GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE UTANDI
Çavuşoğlu, Batı medyası, sizce Türkiyeye ilişkin hangi hususları anlayamıyor? sorusuna da şöyle karşılık verdi: Anayasa değişikliği referandumu sürecinde yabancı meslektaşlarımla yaptığım görüşmelerde, reform paketinin içeriğine dair çok yanlış ve eksik bilgilere sahip olduklarını görüyordum. Bunu kendilerine açıkladığımda ise, utançlarını gizleyemiyor ve bu yanlış bilgileri medyadan edindiklerini söylüyorlardı. Eleştiriler yapılabilir, ancak ideolojik önyargılara hayır.
AVRUPA, İDAM CEZASINI TEHDİT UNSURU HALİNE DÖNÜŞTÜRDÜ
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin, idam cezasının yeniden gündeme geldiği Türkiye'yi yeniden siyasi denetim sürecine almış olmasından endişe duyup duymadığı sorulan Çavuşoğlu, Avrupanın bu talebin ardındaki dinamikleri ve darbe girişimi sonrası Türk halkının yaşadığı travmayı anlamadığını ifade etti. Bakan, Avrupa bunun yerine, idam cezasına ilişkin tartışmaları katılım sürecinin sonraki aşamalarına yönelik bir tehdit ve eleştiri unsuruna dönüştürmeyi tercih etti dedi. Çavuşoğlu, idam cezasının ancak mecliste tartışılıp, buradan geçmesi halinde referanduma götürüleceğini de söyledi.
Son Güncelleme: 28.05.2017 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81