CAN SUYU ARAYIŞI

Esnaf odaları başkanları üyelerine çağrıda bulunarak kendilerini çok kötü bir kış sezonu beklediğini söylediler.

CAN SUYU ARAYIŞI

Esnaf odaları başkanları üyelerine çağrıda bulunarak kendilerini çok kötü bir kış sezonu beklediğini söylediler.

31 Ekim 2016 Pazartesi 21:24
CAN SUYU ARAYIŞI
Esnaf odaları başkanları üyelerine çağrıda bulunarak kendilerini çok kötü bir kış sezonu beklediğini söylediler. Kötü gidişatı bir nebze hafifletmek isteyen başkanlar kredi konusunda Bakan Çavuşoğlu'ndan destek istedi. Diğer taraftan Değirmenci’nin 2014 yılında esnafa işsizlik fonu ile ilgili Ticaret Bakanlığı'na sunduğu dilekçe hayata geçiyor.

ESNAF KOOPERATİFE YÖNELDİ
Keykubat Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, geçen ay içerisinde 2 milyon TL civarında kredi talep ettiklerini ancak 300 bin TL geldiğini ve esnafa dağıttıklarını belirterek ellerinden geldiğince esnafın sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha fazla finansman için müjde verdiğini hatırlatan Yenialp, bankalardan daha düşük faiz uygulayan kooperatiflerin esnaf için can suyu olduğunu belirtti.
ALANYA TARİHİNİN EN ZOR KIŞI
Kötü geçen sezonların ardından kışları parasız geçirmeyi öğrendiklerini ancak bu sezon da yazı parasız geçirmeyi öğrenmeye çalıştıklarını ifade eden Yenialp, “Alanya'nın tarihi boyunca görmediği bir kış sezonuna giriyoruz. Esnaf arkadaşlar bu saatten sonra herhangi bir yatırıma girmemeleri, ellerine fazla mal almamaları ve ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları konusunda uyarıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.
İŞSİZLİK FONU MÜJDESİ GELDİ
Öte yandan esnaflara yönelik İşsizlik Fonu oluşturulması için çalışmalar yapan ve konuyu Başbakan ve Bakanlara yazılı olarak ulaştıran Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci’nin çalışması sonuç verdi. Hükümet fon oluşturulması konusunda çalışma başlatırken Değirmenci, “Esnafların sıkıntılı günlerine çare olacak olan bu fon konusunda başarıya ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 31.10.2016 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81