Büfeler laçka!

Büfe ve dolmuş polemiğine AKP'li Başkan Berberoğlu ve Alanya Koordinatörü Güney de dahil oldu. Berberoğlu, “Önemli olan büfelerin laçkalığını ortadan kaldırmak” derken, Güney ise, "Büfeleri Alanyaspor aldıktan sonra eğer anlaşırlarsa ALTİD ile bir protokol yapılır ve yine ALTİD işletir” dediler.

Büfeler laçka!

Büfe ve dolmuş polemiğine AKP'li Başkan Berberoğlu ve Alanya Koordinatörü Güney de dahil oldu. Berberoğlu, “Önemli olan büfelerin laçkalığını ortadan kaldırmak” derken, Güney ise, "Büfeleri Alanyaspor aldıktan sonra eğer anlaşırlarsa ALTİD ile bir protokol yapılır ve yine ALTİD işletir” dediler.

13 Şubat 2017 Pazartesi 22:13
Büfeler laçka!


BAŞKAN YÜCEL: KURULU DÜZENİ BOZMAYIN
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir süredir ilçeyi bilmeyen kişiler tarafından dolmuşların satın alnıdığına dikkat çekmiş ve, "Bir kişi Elazığ’dan gelip bir günde 3 otobüsü birden alıyorsa ya o çok zengin ya da bizim bilmediğimiz bir şey var. Navigasyonla yol bulmaya çalışanlara ihtiyacımız yok. Büfeler ise eskisi gibi ALTİD işletsin. Kurulu bir düzen var. Ben bu şehrin 70-80’lı, 2000’li yıllara dönmesini istemiyorum" demişti.

TÜREL, BERBEROĞLU VE GÜNEY

Başkan Yücel'e ilk sert tepki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den gelmişti. Türel, Büyükşehir Meclis toplantısında Başkan Yücel'e yüklenerek, dolmuşlar konusunda ayrımcılık yaptığını ileri sürmüş, büfelerin ise Alanyaspor'a devir edileceğini belirtmişti.Başkan Türeal'in ardından sert eleştirilere Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'de katıldı.Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, sahil büfeleri ile ilgili konuştu. Bundan sonra ki süreçte önemli olanın sahil büfelerinin laçkalığını ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Berberoğlu, "Sahil büfelerini kimlerin işlettiği belli değil, akşamları sahil büfelerinde konser veriliyor" dedi.

'Büfeler laçka vaziyette'

Alanya'da ki sahil büfeleri ile ilgili açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, sahil büfelerinin geçmişte ki çalışmalarından rahatsız olduklarını belirterek: "Bir çok büfe otelciler tarafından işletiliyor deniliyor ama adı otelci. Gidip baktığınız zaman büfeyi işletenler farklı insanlar. Büfeler geçmişte işleticiler tarafından büfenin dışında verilen ruhsatın amacına uygun olmadan işletiliyor. Bunu Oba'da yaşadık, yaşıyoruz da. Gittiğiniz 6 metre karelik yer olarak belirtmişmiş ama adamın kapattığı Alanya 100-150 metre kare alan. Şimdi burada bir yanlışın düzeltilmesi lazım. Baktığınız tamam bir kurum üzerinden bunun yürümesi doğru ama o kurum burada ki işletmeciler üzerinde etkisi yoksa ve bu ALTİD'de bu yaşandı. Burada bu işin içerisinde çok büyük rantlar girdiği zaman bu sefer işletmeci orada ki sahile gelen müşteriye rahatsızlık veriyor. Burada bu sıkıntı yaşanıyor. Gerçekten Menderes Türel Başkan gerçekten Alanya'yı ve Alanyaspor'u seven bir belediye başkanımız. Burada gerçekten bir gelir varsa, araya giren şahıslara değil bu gelirin Alanyaspor'a aktarılması lazım. Alanyaspor'da Alanya tanıtımının en büyük rol sahibi olan bir takımımız. Biz burada işin gelir tarafında değiliz, ama ortada bir gelir varsa bana da sorsanız bende Alanyaspor'a verilsin derim. Burada önemli olan bu büfelerin bugüne kadar ki laçkalığını ortadan kaldırıp, gerçekten sahilde büfe olarak işletilmesi lazım. Bir çok büfeyi kimin işlettiği bile belli değil. Vergi levhası başkasının üzerine, işleten insan farklı. Bunu ALTİD'dekiler de biliyorlar" dedi.

'BÜFELERDE KONSER VERİLİYOR'
Sözlerine devam eden Berberoğlu şunları söyledi: "Burada Menderes Başkan bir şeye neşter vurmaya çalışıyor. Aslında şuanda tamamen büyükşehire geçmiş değil. Bir yasal süreç izleniyor. Bu sürecin sonunda eğer bu iş büyükşehire geçerse büfelerin Alanya menfaati doğrultusunda, Alanya turizmine zarar vermeden ki bugüne kadar veriyor. Bunların işletilmesi ve düzene girmesi lazım. Gidip herkes bakabilir, oralar şuanda büfe olarak mı işletiliyor, yoksa amacının dışında mı çalıştırılıyor göreceksiniz. Ben bir kere gazetenin birisinde ilanda görmüştüm. Sanatçının birisi ilan vermiş, Oba'da kaç nolu büfede sahneye çıkacağım diye. Herkes elini vicdanına koysun. Bunu bu hale getiren Menderes Başkan mı? hayır. Büyükşehire geçtiği zaman bu büfelerin hepsi bir disiplin altında Alanya turizmine katkı sağlayacak bir şekilde çalışacak. Bu sahiller hepimizin. Bu sahillerde güvenlik önemli."

'2017'DEN UMUTLUYUZ'

2017 turizm sezonu ile ilgili beklentilerini de açıklayan Berberoğlu, "2017 turizm sezonunun 2016'ya göre çok daha umutluyuz. Şuanda rezervasyonlar geçen yıla göre biraz daha iyi geliyor. Rusya pazarı açıldı. Baltık ülkelerinden ciddi bir talep geldi. Biz 2017 yılından çok daha fazla ümitliyiz. Bunları konuşmak için daha çok erken arkadaşlar. Çünkü sezon Nisan ayında açılıyor. Nisan ayındandan sonra ki süreci hep birlikte göreceğiz. Geçmişte de yaptık bazen esnaflarımıza bazı arkadaşlar fuarlara katılıyorlar, o fuardaki izlenimlerini burada aktarırken önümüzdeki yıl turizm patlaması olacak diyor. Bunların hepsi o kişilerin bireysel düşünceleridir.  Burada çok ümit vermeyelim ama 2016'dan çok daha iyi olacağına karşı belirtiler çok fazla" diye konuştu.

GÜNEY: ÇETELERİ MAFYAYI BİZ BİTİRDİK

Halk otobüsleri ve sahil büfeleri ile ilgili Başkan Yücel'in açıklamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in ardından Alanya Koordinatörü Güney de yanıt verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel arasında halk otobüsleri ve sahil büfeleri ile ilgili açıklamalarının ardından Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, şu değerlendirmeleri yaptı:
“Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’in Halk Otobüsleri ve Plaj Büfeleriyle ilgili yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ettik. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Hizmet Birimi olarak, kentimize büyük yatırımların getirilmesi için çaba harcadığımız bu dönemde, Büyükşehir olarak Alanya’da her ay bir temel atma gerçekleştirdiğimiz ve bir yatırımı hizmete açtığımız bu süreçte,  Sayın Yücel’in hangi akla hizmet ederek hiçbir dayanağı olmayan sadece halkın kafasını karıştırmak amacıyla yaptığı bu açıklamaları bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.
Sayın Yücel’in ‘Bir kişi Elazığ’dan gelip bir günde 3 otobüsü birden alıyorsa ya o çok zengin ya da bizim bilmediğimiz bir şey var.’ şeklindeki doğru olmayan ifadelerle, ülkemizin vatandaşları arasında ayrımcılık yapmış, hem o kişileri hem de birçok kurumu zan altında bırakmıştır. Bir kere Sayın Yücel başta olmak üzere herkes şunu iyi bilsin ki;  Ak Parti’nin kuruluş felsefesinde din, dil, mezhep ve bölge ayırımı yoktur. Yasalar çerçevesinde bu ülkenin her vatandaşı, yine yasaların ön gördüğü koşulları yerine getirmek kaydıyla ülkenin her yerinde ticaret yapabilir.
Kaldı ki; Antalya Büyükşehir Belediyesi, yasaları tam anlamıyla uygulayan ve uygulamalarında bu çerçevede hareket eden bir belediyedir. Hal böyle iken, yasal olmayan talepleri yerine getirmemizi istemek hem yasalara uymamak hem de gayri ahlaki bir davranıştır.
Sayın Yücel’in ‘Sahil büfeleriyle ilgili kurulu bir düzen var. Ben bu şehrin 70-80’lı, 2000’li yıllara dönmesini istemiyorum.’ şeklindeki açıklaması da endişe verici.
Ak Parti iktidarı döneminde çetelerle ve mafya ile yapılan mücadele belli. Bu odakların ortadan kaldırılması yönünde yapılan çalışmalarla mafyavari unsurlar yok edilmiş ve halk huzura kavuşmuştur. Bu nedenle Alanya’nın bahsedilen yıllara dönmesi diye bir durum söz konusu değildir. Böyle bir oluşuma en başta bizler karşı çıkarız. Diğer yandan sahil büfelerinin Alanyaspor’a verilmesi yönünde haberlerin çıkmasından sonra böyle bir açıklama yapılmasının manidar olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Yücel, Sahil Büfelerinin Alanyaspor’a verilmesiyle Alanya’nın 90’lı yıllara nasıl döneceğini izah etsin biz de bilelim? Gelire ihtiyacı olan Alanyaspor’a katkı sağlamak neden insanları rahatsız ediyor. Alanyaspor büfeleri aldıktan sonra eğer anlaşırlarsa Altid ile bir protokol yapılır ve yine ALTİD işletir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya büyük yatırımları başlattığı bir dönemde suni gündemlerle kamuoyunu meşgul etmeye ve halkın kafasını karıştırmaya yönelik bu tür girişimlerin asıl amacı ve kaynağını çok iyi biliyoruz. Bunlara asla izin vermeyeceğiz.  Belli kesimlerin, Alanya gibi bir kentin huzurunu kaçırma girişimi başarısız olacaktır.”
Son Güncelleme: 13.02.2017 22:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81