Budak: Esnafın talebini meclise taşımıştım

Budak: Esnafın talebini meclise taşımıştım

02 Ocak 2017 Pazartesi 20:51
Budak: Esnafın talebini  meclise taşımıştım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Alanya Toptancı Hali Projesi’nde TBMM’ye kendisi tarafından verilen önergeden sonra değişiklikler yapıldığını belirterek, “Dükkanlar ve ardiyelerle ilgili düzeltmeler, esnafın taleplerini bir soru önergesiyle TBMM’ye taşımamızdan sonra yapıldı. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Projede bazı düzeltmeler olması, doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir" dedi. Alanya Toptancı Hali Projesi ihalesinin 11 Ekim 2016 tarihinde yapıldığını hatırlatan  Budak, bölgedeki Hal'lerde faaliyet gösteren esnafın projenin yetersizliğini gündeme getirdiğini, bunun üzerine 16 Kasım 2016 tarihinde bir soru önergesiyle esnafın taleplerini TBMM gündemine taşıdığını kaydetti.
'BİZDEN SONRA ESNAFI DİNLEDİ'
Önergenin verilmesinden bir hafta sonra 22 Kasım 2016 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in Alanya Toptancı Hali esnafıyla toplantı yaptığını belirten Budak, “Benim önergem 16 Kasım’da gazetelerde yer aldı. Bir hafta sonra Belediye Başkanı Türel de Hal esnafıyla görüştü. Bu görüşme Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde ‘Alanya Hal Projesi Büyüyecek’ manşetiyle verilmiştir. Proje doğru olsa esnaf dert yanmaz, Türel de ‘Projeyi gözden geçiririz’ demezdi. Nitekim, Menderes Türel, 25 Kasım 2016 tarihinde de ‘Daha önce dükkanların önünde ve arkasında 28 metrekare olarak açıklanan sundurma alanları esnafın talebi üzerine daha da genişletildi. Sundurma alanının ön tarafına 26 metrekare daha eklendi. Böylece 223 metrekare kullanma alanına sahip olan dükkanların toplam kullanma alanı 249 metrekareye ulaşacak’ açıklaması yapmıştı" dedi.
'ETİK VE AHLAKİ DEĞİL'
Budak, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Hal esnafı şikayetleri iletti, ben de TBMM’ye taşıdım. Esnafın talepleri ve önergem doğrultusunda da Alanya Toptancı Hali Projesi’nde bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu esnafın ve önergemin haklılığı ve doğruluğunun kanıtıdır. Tüm bunlar yaşanmamış gibi 16 Kasım 2016 tarihinde TBMM Başkanlığı'na gönderilen önergeyi 1 Ocak’ta verilmiş gibi sunmak, bunun üzerinden siyaset üretmek, etik ve ahlaki değildir."
Son Güncelleme: 02.01.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81