Bu sene 3,5 milyon Rus turist gelebilir

"Rusya'da Türkiye'ye yapılan erken rezervasyonlar, bu ülkeyi 2017'de 3-3,5 milyon Rus turistin ziyaret edebileceğine işaret ediyor." Bu tahmin Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Intourist'ten geldi.

Bu sene 3,5 milyon Rus turist gelebilir

"Rusya'da Türkiye'ye yapılan erken rezervasyonlar, bu ülkeyi 2017'de 3-3,5 milyon Rus turistin ziyaret edebileceğine işaret ediyor." Bu tahmin Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Intourist'ten geldi.

23 Mart 2017 Perşembe 22:31
Bu sene 3,5 milyon  Rus turist gelebilir


Ria ajansının bildirdiğine göre, düzenlediği basın toplantısında turist sezonuna ilişkin tahminlerini paylaşan Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkarayev, "Eğer önemli bir durum olmazsa, yurt dışı tur satışlarında, Türkiye'nin pazara dönmesi nedeniyle geçen yıla göre belirgin bir artış olacak. 2-3 ay önce Türkiye'ye Rusya'dan bu yıl 3 milyon turistin gideceğini tahmin ederken, bugün gözlediğimiz agresif satış temposu göz önünde bulundurulduğunda, bu tahmini 3,5 milyona çıkarabilirim" dedi.
Topolkaraev, "Önceki yıla kıyasla yurtdışı paket turları ruble fiyatı açısından %10-15, hatta %20 oranında ucuzladı. Yabancı döviz açısından bu paket turlarının fiyatı daha fazla düştü. Mesela son 4 haftaya bir bakalım. Geçen yılın aynı döneminde yurtdışı turların ortalama fiyatı 660-700 dolardı, şimdi ise 590-600 dolar. Bunun nedeni, Türkiye otel sahiplerinin erken rezervasyona ciddi indirim yapmaları ki paket turlarının değerini etkiliyor. Önceki yıla kıyasla Ruble açısından fiyat farkı %25-30 bile olabilir" dedi.
Bu yıl Türkiye turlarının yapılan erken rezervasyonların %60-70'ini oluşturduğunu dile getiren Topolkaraev, aynı zamanda Soçi ve Kırım otel sahiplerinin fiyatlarını arttırması sebebiyle Rus paket turlarının önceki yıla göre %15 oranında pahalandığını belirtti.
Türkiye'nin 24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağını düşürmesi üzerine Türkiye'ye tur satışlarını yasaklayan Rusya, geçen sene bu yasağı kaldırmıştı.

Son Güncelleme: 23.03.2017 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81