BİRLİK OLDUK

BİRLİK OLDUK

16 Temmuz 2017 Pazar 21:36
BİRLİK OLDUK
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde vatandaşlar meydanlara akın etti. Alanya’da yönetici ve idarecilerle çok sayıda vatandaş birlikte yürüdü. Yürüyüşün ardından anma programı düzenip nöbet tutuldu. 
 
ÇAVUŞOĞLU ANMA 
TÖRENLERİNE KATILDI
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin 1’inci yılı nedeniyle tüm yurtta “Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. Ankara’da Birinci Meclis binası önünden TBMM’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından anma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Çavuşoğlu ayrıca, İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nden yürüyerek beraberindekilerle birlikte Çengelköy Meydanı’na gelen Başbakan Binali Yıldırım’ı karşıladı. 

ALANYA’DA ÖRNEK TÖREN
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen kapsamlı anma etkinlikleri Alanya'da da düzenlendi. Alanya Kaymakamlığı öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile planlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası” etkinlikleri, “Millet El Ele Demokrasi Yürüyüşü” ile başladı. Saat 20.30’da İskele Şelale önünde toplanan coşkulu kalabalık ve Alanya protokolü ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk Anıt'ına yürüdü.  

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, “Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz’da iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. Harputlu ve İlçe Protokolü, 15 Temmuz Şehitleri Anma programı kapsamında Atatürk Anıtı önünde vatandaşlarla Demokrasi Nöbeti tuttu. 

PROTOKOL VE HALK BULUŞTU
00.13’te bütün camilerde sela okunması ve sabah namazında gençlerle buluşulması ile etkinlikler son buldu. Anıtta tutulan demokrasi nöbetine Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Jandarma Komutanı Serkan Akbaba, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra tüm oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Son Güncelleme: 16.07.2017 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81