BİRLİK MESAJI

Alanya Belediyesi'nde yılın ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. 3 yıllık süre zarfında meclis üyeleriyle birlikte güzel işler yaptıklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Her şeyden önemlisi birbirimize kenetlenerek güzel projeler ürettik. Ektiğimiz meyveleri yeni yeni toplamaya başladık" dedi.

BİRLİK MESAJI

Alanya Belediyesi'nde yılın ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. 3 yıllık süre zarfında meclis üyeleriyle birlikte güzel işler yaptıklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Her şeyden önemlisi birbirimize kenetlenerek güzel projeler ürettik. Ektiğimiz meyveleri yeni yeni toplamaya başladık" dedi.

03 Ocak 2017 Salı 20:14
BİRLİK MESAJI
Yeni yılın ilk Alanya Belediye Meclisi Toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP'li Abdullah Sönmez, Abdullah Öztürk, Celal Taşkın, CHP'li Eray Erdem, AK Parti'li Yusuf Hastürk, Emin Hatipoğlu, Ertuğrul Akay, Ahmet Büküş mazeret bildirerek katılmadılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, belediyenin ödül alan 'Mutfak Mirası Projesi'ne çiftçilik, gıda toptancılığı, lokanta işletmeciliği ve otelcilik yapan meclis üyelerini dahil olmaya davet etti.
Başkan Yücel, "2014, 2015 ve 2016'da meclisimiz güzel işler yaptı. Her şeyden önemlisi birbirine kenetlenerek güzel projeler üretti. Ektiğimiz meyveleri yeni yeni toplamaya başladık" diye konuştu.

'HUKUKEN SORUMLU DURUMA DÜŞMEZ, YETKİMİZ VAR'
Gündemin ilk maddesinin kabul edilmesinin ardından Hacet, Kadıpaşa ve Şekerhane mahallelerinde bulunan okul binalarının kamu yararı göz önünde bulundurularak ruhsatlı hale getirilebilmesi için 1/1000 ölçekli uygulama imar planında tadilat talebine ilişkin olarak parsellerde bulunan binaların mevcut haliyle ruhsatladırılabilmesi, binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik ve deprem bölgelerine yapılacak binalar hakkında yönetmelik kapsamındaki şartların sağlanması, söz konusu binaların yıkılması halinde yeniden yapılacak binaların 1/1000 ölçekli uygulama imar planına uygun yapılması gerektiğiyle ilgili maddesine geçildi. Bu konuda söz alan CHP'li Toktaş, çekimser oy kullanacaklarını söyledi. AK Parti'li Başkaptan da, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün imar plan tadilatı yapılıp yapılmayacağıyla herhangi bir çalışma yapıp yapmadığını sordu. MHP'li Melike Nazifoğlu ise, plan tadilatının neye göre yapılacağını sordu. Nazifoğlu, "Bundan sonra yapılacak olan okulun şu an yapacağımız plan tadilatına göre şekillenmesi gerekiyor" dedi. CHP'li Erkan Demirci de, "Bu şekliyle ruhsat verilemez. İmar planına aykırı olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ruhsat vermesi gerekiyor. Meclis olarak böyle bir yetkimizi imar planı değişikliği yaparak kullanabiliriz. İmar planı değişikliğiğ yapmadan bu yetkiyiz bizim kullanma hakkımız yok. Hukuken sorumlu duruma düşme yetkimiz var" ifadelerini kullandı.

'POLEMİK YİNE ÖNÜMÜZE GELİYOR'
İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Satı da, "Buradaki sorunlu durum sadece burada kalmıyor. Çekme, yaklaşma mesafelerine tecavüz, kat ve emsal fazlalığı var. Müdürlük olarak buraya ruhsat verebilmem için topyekun değişmesi gereken şeyler var. Diğer okullarda da aynı sorun var. Burada bir kamu yararı var. Biz bu zamana kadar bazı şeyler idare edilmişti ama bizim bunun üzerinde mülkiye müfettişlerince işlem yapmamız istendi. Biz bu binaları mühürlemek zorunda kaldık. Mühürü kaldırmak için almamız gereken karar mevcut haliye ruhsatlandırmak. Bir yeri kurtarırsanız bir yeri elinizde kalıyor. Her halükarda dokunduğum her yer elimde kalıyor. Siyasi konjonktür değiştiği veya üzerinize geldiği zaman yıkmamaktan dolayı da sorumlusunuz. Ortada kamu yararı da var. En çok elzem duyduğum şey şu anda okullarda eğitim öğretim devam edebiliyor ve bu okullar mühürlü. Elbirliğiyle çözeceğiz ya da elimizde kalacak. Bu okulları yıkmaya kalkarsam siyasi ve diğer polemikleri düşünün. Düzeltmeye çalışıyoruz, bu polemik yine önümüze geliyor" dedi.

'HERKES BUNUN DESTEKÇİSİ'
Başkan Yücel de, "Hem eğitim kurumu hem de kamu yararı olduğu için herkes bunun destekçisi. Plan notları, emsal yolları değişmediği sürece bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz ama sonuçta bir kamu yararı olduğu için buna sıcak baktık" diye konuştu. Sonra ikinci madde oylamaya sunuldu. CHP grubunun çekimser oy kullandığı madde oyçokluğuyla kabul edildi.    

'MÜFTÜOĞLU'NUN ADINI VERELİM'  
Gündeminin üçüncü maddesinde ise Mithat Görgün ve Alaiye caddeleri üzerinde bulunan şehiriçi bisiklet yoluna Toprak Razgatlıoğlu isminin verilmesi görüşüldü. Bu konuda söz alan CHP'li Toktaş, bisiklet yoluna Razgatlıoğlu'nun değil Türkiye eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun adının verilmesini ve bu önerinin oylamaya sunulmasını istedi.

YENİ YAPILACAK İLK BİSİKLET YOLUNA MÜFTÜOĞLU'NUN İSMİ VERİLECEK
Bunun üzerine Yücel, "Komisyonda oybirliğiyle böyle bir karar alındığı için şimdilik verelim ama Müftüoğlu bisikletle ilgili emeği geçen bir isim. Bu ve bunun gibi bisiklet yollarına devlet teşvik veriyor. Bu teşviklerde de isim konulması zorunluluğu var. İsim koyma konusunda popülaritesinden dolayı aklımıza ilk Razgatlıoğlu geldi. Komisyon da bunu oybirliğiyle uygun gördü. Bundan sonra yapılacak ilk bisiklet yoluna Müftüoğlu'nun da adını verelim" diye konuştu. Toktaş'ın sunulan önerisi oyçokluğuyla kabul edilmedi.

5 YENİ DENETİM KOMİSYONU ÜYESİ SEÇİLDİ
Mecliste Denetim Komisyonu üye seçimi gerçekleştirildi. Üyelerin kullandığı oylama sonucunda Tunahan Kasapoğlu, Mehmet Ali Tekin, Mehmet Kula, Alper Birer, Mustafa Aras 27, Garip Kodal ve Kerim Ertekin ve Kerim Aydoğan 1 oy aldılar. Denetim Komisyonu'na MHP'den 3, AK Parti ve CHP'den 1 üye seçildi. Mecliste bir adet damperli kamyonunun hibe edilmesi de kabul edildi.

MOBESE ARTACAK
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Şükrü Cimrin, "Terör olayları şu and çok önemli bir konu haline geldi. Alanya'daki tüm MOBESE kameralarının çalışıp çalışıyor mu? İşyerlerindeki kameraların biraz yola çevrili olması ve buradan da takibatın yapılması konusunda zabıta biriminin bilgilendirme yapmasını rica ediyorum" dedi. Yücel de, "Şu anda en iyi kameraların hepsi kontrol ediliyor. Mahmutlar'a kadar bütün ağların fiberoptik kabloları çekildi. İyi derecede 460 kamera çalışıyor. Biz bunu 2017'de binin üzerine çıkartmak istiyoruz" diye  konuştu.

'4 ARAÇ İLAVESİ YAPACAĞIZ'
CHP'li Toktaş'ın cenaze arabasıyla ilgili sözleri üzerine Yücel,
"Cenaze araçları şehir dışına çıkıyor ve bir günde geri geliyor. 5 aracımız çalışıyor. Yeni bir morg ve cenaze yeri de yapıyoruz. 2 yıkama 2 de cenaze aracı ilavesi yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 03.01.2017 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81