Belli rakama kadar olan maaştan vergi alınmayacak

Belli rakama kadar olan maaştan vergi alınmayacak

28 Temmuz 2017 Cuma 20:28
Belli rakama kadar olan  maaştan vergi alınmayacak
Maliye Bakanlığı, milyonlarca çalışanın maaşını artıracak düzenleme için düğmeye bastı. Masada 2 formül bulunuyor: Vergi dilimleri yeniden düzenlenecek. Belli rakama kadar olan maaştan vergi alınmayacak.
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım'ın bakanlara "Vatandaşlara dokunacak icraatlar yapın" talimatı doğrultusunda;  Maliye Bakanlığı, çalışanların maaşlarında artış sağlayacak vergi dilimleri ile ilgili düzenleme için harekete geçti. Maaşlarda ilk dilim verginin düşürülmesi ya da belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması gündemde.
"VATANDAŞ LEHİNE OLACAK DÜZENLEMELERE ODAKLANIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ile yaptığı toplantıda 180 günlük eylem planı dahil yapılacak tüm proje ve icraatlarının 'vatandaşınn hayatını kolaylaştıran' şeyler olması gerektiğini belirtmişti. Başbakan  Binali Yıldırım da  Bakanlar Kurulu toplantısında Maliye Bakanı  Naci Ağbal'a, "Vatandaş lehine olacak düzenlemelere odaklanın" demişti.
İKİ ALTERNATİF ÜZERİNDE DURULUYOR
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında da bu konu ele alındı. Takvim'in haberine göre, çalışanların maaşlarından alınan vergiler ile ilgili bir çalışma yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda 2 alternatif üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki maaşlardan alınan verginin ilk diliminin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi yönünde. Bu, bütün çalışanların maaşında bir artış sağlayacak. İkinci formül ise belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması. Bu rakamın ne olacağına ilişkin de alternatifli çalışmalar yapılıyor. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan ise asgari ücretin brüt tutarı yani yaklaşık bin 800 lira civarı. Bu alınmadığı takdirde çalışanların eline toplam bin 600 lira civarı bir paranın geçeceği belirtiliyor. Henüz bu alternatiflerden hangisinin hayata geçirileceği belirlenmedi.  Maliye Bakanlığı, söz konusu alternatifler ile ilgili gerekli hesaplamaları yapıyor.
 
Son Güncelleme: 28.07.2017 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81