Yücel'den Pazar yeri müjdesi

2017 yılının son Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Murat Yücel, “Önümüzdeki yaz sezonunun sonunda Cuma pazarın kapalı Pazar yeri ve otopark için kazmayı vuracağız” dedi

Yücel'den Pazar yeri müjdesi

2017 yılının son Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Murat Yücel, “Önümüzdeki yaz sezonunun sonunda Cuma pazarın kapalı Pazar yeri ve otopark için kazmayı vuracağız” dedi

05 Aralık 2017 Salı 19:49
 Yücel'den Pazar yeri müjdesi
 
 
Alanya Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında dün gerçekleştirildi. 2017’nin son meclisi olma özelliği de taşıyan Aralık ayı oturumuna Ak Parti’den Kerim Başkaptan, Emin Hatipoğlu, Ertuğrul Akay, Yusuf Hastürk, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Eray Erdem, Erkan Demirci, Mehmet Kural, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Fahri Baysal ve Abdullah Sönmez mazeretli olarak katılmadı. Oturum öncesi konuşan parti temsilcileri, geride kalan 3 Aralık Engelliler Günü ve Haftası, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin yıl dönümü ve geride kalan haftada gerçekleşen Taş Heykel Sempozyumuna ilişkin dilek ve tebriklerini ilettiler. Sözcülerin ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nefise Develioğlu da 5 Aralık Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişiyle ilgili olarak, “Bize bu değerleri kazandıran, biz kadınları onurlandıran, Avrupa’dan bile önce bizleri bu hakları bahşeden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına büyük bir minnet duyuyoruz” dedi. 
‘CUMARTESİ GÜNÜ GENEL BAŞKANIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ’ 
Konuşmaların ardından meclis üyelerine hatırlatmalarda bulunan Başkan Yücel, “Cumartesi günü MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşecek açılışlarımıza tüm halkımızı ve meclis üyelerimizi davet ediyorum. Yeni Belediye binamız, güneş enerji santralimiz, araç duamız gibi pek çok program gerçekleştireceğiz” dedi. 
YÜCEL’DEN TOKLU’YA TEBRİK
Yücel ayrıca 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen kongrede Ak Parti’nin yeni başkanı olan Mustafa Toklu’yu da yeniden tebrik etti. Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin de onaylanmasının ardından gündem dışı konular görüşüldü. 
‘5 MİLYON TL’YE YAKIN BEDEL ÖDEDİK’
İlk olarak söz alan Başkan Adem Murat Yücel, Zimbitlik sahasının olduğu yerle ilgili bedel ödemeden bıktıklarını belirterek: “Arkadaşlar inanın ben bu konudan bıktım. Vatandaşlara büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Şuana kadar 5 milyonun üzerinde bir rakamı vatandaşa ödedik. Öde öde bitmiyor.  Buranın tapusunu artık Alanya Belediyesi’ne almak istiyoruz. Bunun ilgili bir çalışmamız var. Sürekli ceza ödüyoruz. Başka çözümler ortaya çıkıyor. Çok büyük parselasyonlar ortaya çıktı. 2012 yılındaki dava daha yeni sonuçlandı. İlgili müdürlükle toplantı yapıp bunu çözmeye çalışıyoruz” dedi. 
SİPAHİOĞLU: REKLAM VERGİLERİ NE OLACAK
Dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP’li Gökhan Sipahioğlu, “Geçtiğimiz ay Çevreyolu üzerindeki ilan ve reklam vergileri ile ilgili görüşmüştük. Siz Alanya Belediyesine ödeneceğini söylediniz ama vatandaşlar zor durumda. Şimdi elimde bir rapor var. Reklam vergilerinin Büyükşehir tarafından toplanacağı söyleniyor bugüne kadar biz topladık. Şimdi niye onlar istiyor? Herkes bize ödeyin diyor ama bu belirsizlik vatandaşı ortada bırakıyor. 1 olan borç cezalarla 10 oluyor. Bu ne olacak ne yapacak vatandaşlar?” diye konuştu. 
‘KANUNEN BİRŞEY VAR MI BAKMAK GEREKİYOR’
Sipahioğlu’nun söylediklerine açıklık getiren Başkan Yücel, “Bugüne kadar bu paraları biz topladık, bu paraları toplamanın yanında çevreyolunun temizliğini, düzenini de biz sağladık. Bunun da yaklaşık bize maliyeti 2 milyon lirayı buluyor. Ama ne hikmetse Haziran ayının sonuna doğru Büyükşehir’in kendisinin toplayacağı yönünde bir talebi oluyor ve Büyükşehir meclisinde konuşuluyor. Kanunen bizi buna mecbur kılan bir durum var mı bakmak gerekiyor. Emeğini biz çekiyoruz parasını onlar almak istiyor. Kanun böyle diyor olabilir. Geçen mecliste görüşüldü ama karara bağlanmadı. İlk büyükşehir meclisinde bunu gündeme getireceğiz" ifadelerini kullandı.
‘CUMA PAZARINA YAZ SONUNDA KAZMAYI VURACAĞIZ’
Ak Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Büküş’in Cuma Pazarında herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusuyla ilgili yapılan sondaj ve zemin etüdü çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren Başkan Yücel, “20 yıldır bölgenin süren bir davası var. Kapalı bir pazar alanı ve otopark yapılmasıyla ilgili süre gelen çalışmalar nihayet son buldu ve dava sonuçlandı. Biz de projesini bu süreçte güzel bir şekilde hazırladık. İnşallah önümüzdeki yaz sezonunun sonunda kazmayı vurup Alanya’ya güzel bir alan kazandıracağız. Bu şehrin yarasına merhem olacak taslak projeyi akşam sabah önünüze getireceğiz” diye konuştu. 
‘SAYIN ŞENLİ SİZ GALİBA GÜNDEMİ TAKİP ETMİYORSUNUZ’
Ak Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Şenli'nin, "Sayın başkanım, Demirtaş köprüsü ne oldu hani yapılacaktı" sorusu meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu. Bu soruya ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise "Sayın Şenli siz galiba gündemi takip etmiyorsunuz. Köprüsünün ihalesi Aralık ayı başında yapıldı. Kamuoyu ile de paylaşıldı. Dolayısıyla köprüde en kısa zamanda inşaat çalışmaları yapılacak” dedi. 
Son Güncelleme: 05.12.2017 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81