Tophane'deki yangın dolapları yenilendi

İtfaiye aracının giremediği dar sokaklardan oluşan Tophane Mahallesi’nde 20 yıl önce yapılan yangın dolapları yenilendi.

Tophane'deki yangın dolapları yenilendi

İtfaiye aracının giremediği dar sokaklardan oluşan Tophane Mahallesi’nde 20 yıl önce yapılan yangın dolapları yenilendi.

01 Aralık 2017 Cuma 10:00
Tophane'deki yangın dolapları yenilendi
Alanya’nın tarihi surları içinde yer alan ve dar sokakları nedeniyle araçların giremediği Tophane Mahallesi’nde meydana gelebilecek olası yangınlara anında müdahale için yaklaşık 20 yıl önce sokaklara yangın dolapları monte edildi. Tarihi sit alanı olan Tophane Mahallesi’nde yolları genişletmek de imkansız. Dar sokakları olan mahallede oluşabilecek yangınlara anında müdahale yapılabilmesi için bir sarnıç su deposu olarak kullanılıyor. Bu sarnıçtan alınan su mahallenin dar sokaklarına monte edilen 18 ayrı yangın dolabına aktarılıyor. İçinde yangın söndürme hortumları bulunan dolaplar Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürlüğü tarafından yenilendi. Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral ve Tophane Mahallesi Muhtarı Halit Erdoğan,  çalışmaları birlikte inceledi. Mahalle Muhtarı Halit Erdoğan, “ bu hizmet sayesinde mahallede çıkan yangınlara anında müdahale ediliyor. Buda yangının etrafa yayılmadan söndürülmesinde kolaylık sağlıyor. Yaklaşık 20 yıl önce Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan yangın dolapları şimdi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.   Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de Alanya’nın tarihi surları içinde bulunan Tophane Mahallesi şehrimiz için en önemli tarihi mekanların başında geliyor. Bu bölgede çıkabilecek yangınlara zamanında müdahale etmek için yapılan yangın dolaplarını yeniledik. Umarım bunları kullanmaya ihtiyaç olmaz “ dedi. 
Son Güncelleme: 01.12.2017 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81