Sinekle larva döneminde mücadele

Büyükşehir Belediyesi, Antalyalıların sineksiz bir yaz geçirmeleri için çalışmalarını sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde yoğunlaştırdı. Antalya genelinde 1150 kişilik personelle vektörel mücadele yapılıyor.

Sinekle larva döneminde mücadele

Büyükşehir Belediyesi, Antalyalıların sineksiz bir yaz geçirmeleri için çalışmalarını sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde yoğunlaştırdı. Antalya genelinde 1150 kişilik personelle vektörel mücadele yapılıyor.

13 Şubat 2017 Pazartesi 22:49
Sinekle larva döneminde mücadele

Vektörel mücadelede etkin ve kararlı bir çalışma sürdürerek geçtiğimiz yaz şikayetleri en aza indiren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yazının sineksiz geçmesi için çalışmalarına ara vermiyor. Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru dönem olan larva döneminde yoğunlaşan çalışmalar için kent merkezi ve ilçelerde 1150 kişilik ekip kuruldu. Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda aralıksız ilaçlama yapıyor.

TÜM İLÇELERDE YOĞUN ÇALIŞMA
Çalışmalar aynı anda Antalya’nın tüm ilçelerinde başladı. Sinekle mücadele kapsamında merkez ilçelerde 586 personel 15 ilaçlama aracı, doğu ilçelerinde 373 personel 22 ilaçlama aracı, batı ilçelerinde 194 personel 13 ilaçlama aracı görev yapıyor. Sinekle mücadele ekipleri, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için etkin bir ilaçlama çalışması yapıyor.

KARADAN VE DENİZDEN İLAÇLAMA
Ekipler, kış döneminde larva mücadelesi yaparak, uçkunla mücadele kapsamında üreme alanlarını ilaçlıyor. Fosseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, sığınaklar, rögarlar periyodik olarak ilaçlanıyor. Sineklerin üreme alanı olan gelişi güzel bırakılan araba lastikleri de ekipler tarafından toplanıyor. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor.

BALIKLA BİYOLOJİK MÜCADELE
Her türlü imkanı kullanan ekipler kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele de yürütülüyor. Gazipaşa Çevre Sağlığı İlaçlama Birimi, su birikintisi olan yerlere, sulama havuzlarına, göletlere, bataklıklara ve tarımsal amaçlı kuyulara sivrisinek larvalarıyla beslenen Gambusia Affinis türü balıklardan bırakıyor. Sıcak ya da soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen balık, sivrisinekle mücadelede en etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Büyükşehir ekipleri, yaz aylarında da açık mekanlarda sisleme yöntemi uyguluyor.
Son Güncelleme: 13.02.2017 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81