Sinekle dört koldan mücadele

Sinekle dört koldan mücadele

02 Temmuz 2017 Pazar 09:00
Sinekle dört koldan mücadele
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Sinekle Mücadele timleri gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Alanya Merkez ağırlıklı olarak 102 mahallede belirli periyotlarla sinekle mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 150 kişilik bir ekiple Alanya’yı karış karış geziyor. Biyolojik, kimyasal, fiziksel ve kültürel mücadele, hem gezen ekipler hem de gece ULV araçları ile aralıksız devam ediyor. Kış boyunca Alanya’nın dört bir yanında göletler, kullanılmayan kuyular, bina altındaki sular, bataklıklar, dereler, su ve kanalizasyon giderleri, sahildeki kayalıklar, otel havuzları ve sineklerin muhtemel olarak üreyebileceği her yere giren ekipler, atık lastikleri de toplayarak üreme alanlarını tamamen ortadan kaldırma gayreti içindeler. Bugüne kadar 30 tır atık araç lastiği geri dönüşüme gönderilirken, bir o kadarı da depolama alanlarına istiflendi.  Haziran ayının son haftasında hava sıcaklıklarının mevsimin bir hayli üzerinde seyretmesi, sineklerin kısmen artması bazı bölgelerde şikayetlere sebep olurken, Sinekle Mücadele ekipleri, gelen ihbarları anında değerlendirerek söz konusu bölgelerde ilaçlama çalışmaları yapıyor. 
‘EKİBİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR’
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “ Alanya’da göreve geldiğimiz günden itibaren sinekle mücadele çalışmasına ağırlık verdik. Hemen ekiplerimizi kurduk. Yıllarca bazı mahallelerin çok ihmal edilmesinden kaynaklı ilk yılımızda bazı sorunlar yaşadık. Ancak son iki yılda yaz kış yapılan çalışmalar neticesinde sinek şikayetleri oldukça azaldı. 150 kişilik bir ekibimiz var gece gündüz 102 mahallede çalışıyor. Ayrıca ULV araçlarıyla gece mahalle aralarında sinekle mücadele çalışmaları devam ediyor. Son günlerde aşırı sıcaklar nedeniyle şikayetlerde biraz artış oldu ancak ekiplerimiz sürekli tetikte ve belirtilen yerlere anında müdahale ediyor. Genel anlamda halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz “ dedi.
 
Son Güncelleme: 02.07.2017 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81