Profesyonellere öğretilecek

Profesyonellere öğretilecek

17 Kasım 2017 Cuma 19:30
Profesyonellere öğretilecek
Alanya’nın yöresel yemeklerini yaşatmak için Alanya Belediyesi’nin, “Yöresel Yemek Atölyesi” adıyla başlattığı yemek kursları devam ediyor. Daha önceki kurslarda ev hanımlarına öğretilen yöresel lezzetler, Alanya Belediyesi’nin yeni açacağı kursta bu kez profesyonel aşçılara öğretilecek.
 
Otellerde, lokantalarda çalışan aşçılar için düzenlenecek kursta, Alanya lezzetlerinin dünyaya da tanıtılması amaçlanıyor. Kursu tamamlayan aşçılar yaz aylarında şehrimizi ziyaret eden turistlere, otel ve lokantalarda sundukları dünya mutfağının yanı sıra yöresel mutfağı da sunacak.
İKİ GÜN SÜRECEK 
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Mutfağı’nda organize edilecek kurs, 20 Kasım’da başlayacak. Alanya’ya özgü yöresel yemeklerin öğretileceği kurstaki bilgiler, 2 gün boyunca profesyonel aşçılara aktarılacak.
PROFESYONELLER EV HANIMLARINDAN ÖĞRENECEK
Daha önce ev hanımları için düzenlenen yöresel yemek kursları bu kez farklı bir gruba hitap edecek. Kursa Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) üyeleri ve yönetim kurulu aşçıları katılacak. Profesyonel aşçılar, Alanya yöresel yemeklerinin geleneksel yöntemler ile yapımını kursa hocalık yapan bir ev hanımından öğrenecekler.
 
 
 
Son Güncelleme: 17.11.2017 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81