Mezarlıklar gün yüzüne çıktı

Alanya Hizmet Birimine bağlı mezarlıklar ekipleri 4 yıl içinde yaptığı çalışmalarla adeta kaderine terk edilmiş olan kırsal alanlardaki mezarlıkları vatandaşların rahat kullanabileceği hale getirdi.

Mezarlıklar gün yüzüne çıktı

Alanya Hizmet Birimine bağlı mezarlıklar ekipleri 4 yıl içinde yaptığı çalışmalarla adeta kaderine terk edilmiş olan kırsal alanlardaki mezarlıkları vatandaşların rahat kullanabileceği hale getirdi.

26 Mart 2018 Pazartesi 13:36
Mezarlıklar gün yüzüne çıktı


Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalleleri ihya ediyor. Alanya genelinde irili ufaklı 455 mezarlık bulunuyor. Alanya Merkez, büyük mahallelerin mezarlıkları dışındaki mezarlıkların çoğu bakımsızlıktan adeta kendi kaderine terk edimli halde idi. Mezarlılar tek tek tespit edildi, ihtiyaçları belirlendi ve hemen işe koyuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar ekipleri, yıllarca ağaçları budanmayan, otları yolunmayan çevre düzenlemesi ve bakımı yapılmadığı için yılanların, fareleri ve değişik haşerelerin mesken tuttuğu bu nedenle vatandaşların içine girmekten korktuğu mezarlıkları kullanılır ve ziyarete hazır hale getirdi. Sorunları çözmek için seferber olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi, Alanya’nın Batısı’ndaki mahallelerde 40 mezarlıkta yaklaşık 400 dönümlük alanı temizledi, ağaçları budadı, otları temizledi, çevre düzenlemesi ve bakım onarım çalışmasını yaptı. Geçtiğimiz aylarda batıda yapılan bu çalışmaların bir benzeri bu sefer Alanya’nın Doğu Mahalleleri’ndeki mezarlıklarda gerçekleştiriliyor. Doğu bölgesinde de yaklaşık 50 mezarlıkta 400 dönümlük alan temizlenecek. 30 kişiden oluşan ve 10’ar kişilik üç gruptan oluşan ekipler çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN
Çalışmalardan son derece memnun kalan Mahalle muhtarları ve Mahalle sakinleri, “ bölgemizdeki mezarlıkların bir çoğu yıllardır bakımsız, insan boyunu geçek otlar, çalı ve çırpılar vardı. Yılan ve akrepler içinde geziyordu. Yakınlarımızın mezarını ziyaret etmekten korkuyorduk. Allah Menderes Başkan’dan razı olsun. Onun verdiği hizmetlerle mezarlıklarımız gün yüzüne çıktı. Artık hem yakınlarımızın mezarlarını ziyaret ediyoruz hem de cenazelerimizi, açılan alanlara defnediyoruz “ dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81