GÖKBEL GÜREŞLERİ MUHTEŞEM KONSERLERLE BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası’nda düzenlenen 14. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri Ümit Besen ve Muazzez Ersoy konseriyle başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitaben yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıkan Türk Sanat Müziğinin duayen iki ismi, 30 bini aşkın kişiye Gökbel'de unutulmaz bir gece yaşattı.

GÖKBEL GÜREŞLERİ MUHTEŞEM KONSERLERLE BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası’nda düzenlenen 14. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri Ümit Besen ve Muazzez Ersoy konseriyle başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitaben yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıkan Türk Sanat Müziğinin duayen iki ismi, 30 bini aşkın kişiye Gökbel'de unutulmaz bir gece yaşattı.

22 Temmuz 2018 Pazar 11:21
GÖKBEL GÜREŞLERİ MUHTEŞEM KONSERLERLE BAŞLADI

GÖKBEL FESTİVALİMİZİ BİR FİDAN GİBİ BÜYÜTTÜK VE BU GÜNLERE GETİRDİK

14. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri başladı. Organizasyonun açılış programına MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Alanya Kaymakam Vekili Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy,  AKP İçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı,  MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,  Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Meclis Üyeleri, muhtarlar  Siyasi Parti Başkanları, STK temsilcileri, Alanya protokolü ve binlerce vatandaş katıldı.

Halk konserinden önce Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gökbel Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslendi. Başkan Yücel, Gökbel Festivali’nin mazisi ve belediye hizmetleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

"GÖKBEL GÜREŞLERİ BİR ALANYA MARKASI OLMUŞTUR"

Gökbel Güreşleri’nin ülkemizdeki sayılı güreş organizasyonlarından biri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, “Her yerde konuşuyorum Gökbel benim için bir başka. Bir fidanı, bir bebeği büyütür gibi emekle, azimle, kararlılıkla ve sizlerin desteğinizle Gökbel Festivalimizi büyüttük ve bu günlere getirdik. Gökbel Güreşlerinin geldiği bu nokta bizleri gururlandırıyor. Adı Kırkpınar’dan sonra anılan Gökbel Güreşleri, artık Türkiye’nin en önemli güreş organizasyonlarından biridir. Tüm pehlivanların katılmak için can attığı Gökbel Güreşleri, her yıl çıtasını biraz daha yükseğe taşıyarak, kentimizin değerlerine değer katan bir Alanya markası olmuştur” dedi.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN YAYLALARA HİZMET AKITTIK”

Konuşmasını Alanya Belediyesi’nin merkez ve yaylalara yaptığı yatırımlarla sürdüren Belediye Başkanı Yücel, “Yörük kültürümüzü yaşatmak için Çayarası Yaylası’nda tüm yayla sakinlerimize hizmet verecek yeni bir çarşı inşa ediyoruz. 500 kişilik Cami, sağlık ocağı ve 34 tane yeni dükkânın bulunduğu çarşımızı inşallah Kurban Bayramı’na yetiştireceğiz” ifadesine yer verdi.

ALANYA’NIN 84 YAYLASINA DÖRT DÖRTLÜK HİZMET VERİYORUZ

Doğuda ve batıda Alanya’nın 84 yaylasına Eğrigöl,  Gökbel ve Sarımut Şantiyeleriyle dört dörtlük hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yücel şunları söyledi:

“4 yılda Alanya Belediyesi’nin yaylalarımıza yaptığı hizmetleri tek tek anlatmaya gerek yok. Koçdavut, Gören, Kadıyakası, Gevne, Çeltek, Söbüçimen, Eğrigöl, Avsallar, Payallar ve Okurcalar yaylalarımızdaki çalışmalarımızı zaten görüyorsunuz.

Gökbel, Gömürgen ve Köprübaşı yaylalarımızın 7 km’lik asfaltına da güreşlerin hemen akabinde başlıyoruz".

VATANDAŞIMIZA NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ, ALGI DEĞİL İCRAATLA YÖNETİYORUZ

"Doğu ve batı yaylaları için 50 kmlik asfalt ihalesi yaptık. Çalışmalara başladık. Taşatan’dan çıkan bir vatandaşımızı, aracının tekerine toprağı değdirmeden Gören, Samsa, Köprübaşı, Gömürgen, Kadıyakası,  Gökbel, Sarımut, Dikmetaş, Söğüt, Tokar, Kaş ve Koçdavut yolundan Demirtaş’a indireceğiz. demiştik, dediğimiz gibi, yolun ihalesini yaptık, çalışmalarına başladık. Biz vatandaşlarımıza ne söz verdiysek, ne dediysek yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz bu şehri algıyla değil, icraatla yönetiyoruz".

14 YILDIR GÜCÜMÜZÜ SİZLERDEN VE HİZMET AŞKIMIZDAN ALIYORUZ

"14 yıldır gücümüzü sizlerden ve hizmet aşkımızdan alıyoruz" diyen Belediye Başkanı Yücel,

konuşmasını "İlk belediye başkanı olduğumda 28 yaşındaydım ve işte burada yine sizlerleydim. 2005’ten 2018 yılına kadar geçen 14 yılda hep bana destek oldunuz, güç verdiniz, beni Kestel’den alıp Alanya’ya taşıdınız. Bu şehri bana emanet ettiniz. Ne kadar çok hizmet yaparsak yapalım hakkınızı ödeyemeyeceğimi biliyorum. Her zaman bana olan sevginize ve güveninize layık olmaya çalışıyorum. Durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğim. Emanet ettiğiniz bu şehre de, sizlere de en iyi şekilde sahip çıkacağım.Gelecek yıl, aynı coşku ve heyecanla Gökbel’de buluşmak dileğiyle…

Başta burada görev yapan Mehmetçiğimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize, festivalimize katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, organizasyon komitemize, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve siz değerli halkımıza teşekkür ederim" ifadeleriyle tamamladı.

Belediye Başkanı Yücel'in konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy da birer konuşma yaparak Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin önemine dikkat çektiler ve bu başarılı organizasyonu ilk günkü heyecanıyla bu günlere taşıyan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i tebrik ettiler. 

GÖKBEL ÜMİT BESEN VE MUAZZEZ ERSOY'LA COŞTU

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Ümit Besen ve Muazzez Ersoy meydanı dolduran binlerce hayranına konser verdi. 21 Temmuz akşamı saat 21.30’da ilk olarak ünlü sanatçı Ümit Besen sahneye çıktı. Hemen ardından ise saat 23.30’da sevilen sesiyle Muazzez Ersoy sevenleriyle buluştu.

Gökbel'de sahne alan Taverna müziğinin ünlü sesi Ümit Besen, birbirinden değerli parçalarını hayranları için seslendirdi. Besen, Gökbel'i dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı.  Başkan Yücel, Ümit Besen'e Alanya şalvarı, kasket ve Alanya kültürüne ait hediyeler takim etti.

MUAZZEZ ERSOY; "BÖYLE BİR BAŞKANA SAHİP OLDUĞUNUZ  İÇİN GERÇEKTEN ŞANSLISINIZ"

Ümit Besen'in ardından sahne alan Türk müziğinin muhteşem seslerinden Muazzez Ersoy konserine "Yine Mevsimler Dönecek" isimli parçasıyla başladı. Ersoy, daha sonra Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibini yanına çağırarak teşekkür etti. Sanatçı Muazzez Ersoy, kendini dinlemeye gelen kalabalığa dönerek "Böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğunuz için gerçekten şanslısınız. Hem genç, hem yakışıklı hem de çok çalışkan. Belediye başkanınıza sahip çıkmalısınız" diyerek en seçkin parçalarını hayranlarına seslendirmeye devam etti.

CENNET PARÇASINI BAŞKAN YÜCEL VE EŞİ İÇİN SÖYLEDİ

Söylediği birbirinden güzel parçalarla sık sık alkışlanan Muazzez Ersoy, bir ara sahneden inerek protokolde oturan Başkan Yücel ve eşi Yıldız Yücel'in yanına gitti.Ersoy, "Cennet" adlı parçayı Başkan Yücel ve eşi Yıldız Yücel'le birlikte söyledi.

"ÖLÜRÜM TÜRKİYEM" PARÇASINI BİRLİKTE SÖYLEDİLER

 Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konser sonunda Muazzez Ersoy'a Alanya ipek kozasından taç, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy çiçek ve  Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu Alanyaspor forması hediye etti. Hediye takdiminin ardından Muazzez Ersoy "Ölürüm Türkiyem" parçasını Başkan Yücel, Aksoy ve Çavuşoğlu'yla birlikte seslendirdi.

Ersoy konser aralarında yaptığı konuşmalarında, her fırsatta  Başkan Yücel'i tebrik ederek övgüler yağdırdı, vatandaşlardan alkış istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81