Ebru Türel, yardım ziyaretlerine devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, ihtiyaç sahibi vatandaşların tek tek kapısını çalıp dertlerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyor.

Ebru Türel, yardım ziyaretlerine devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, ihtiyaç sahibi vatandaşların tek tek kapısını çalıp dertlerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyor.

15 Ekim 2017 Pazar 11:55
Ebru Türel, yardım ziyaretlerine devam ediyor
 
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, ihtiyaç sahibi vatandaşların tek tek kapısını çalıp dertlerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyor. Türel, son olarak  Muratpaşa ilçesinde ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etti.
 
Sosyal hizmetler, engelli, aile, kadın ve çocuk konularında gösterdiği hassasiyet ve yürüttüğü çalışmalar ile takdir toplayan Ebru Türel, son olarak  Muratpaşa bölgesinde incelemelerde bulundu. Ebru Türel, bir günde yaklaşık 15 ev ziyareti gerçekleştirdi. Ailelerle uzun uzun sohbet ederek, dertleşti, sorunlarını dinledi. Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşleri Dairesi başkanlarının eşlik ettiği ziyaretlerde Ebru Türel, vatandaşlardan gelen istek ve talepleri direk daire başkanlarına ileterek, çözüm için yardımcı oldu. Engelli, hasta ve yatalak durumda ve sosyo-ekonomik yönden zorluk çeken parçalanmış aile bireylerini ziyaret eden Ebru Türel ile vatandaşlar arasında duygu dolu anlar yaşandı. Mağduriyet durumlarına göre vatandaşlara, tek seferlik nakit yardımı, sosyal kart, sıcak yemek hizmeti, ev eşyası, giyim, eğitim ve hasta yatağı gibi belediye hizmetleri sunuldu.
 
Moral verdi, destek çıktı
 
İlk olarak Etiler Mahallesi'nde dört çocuğu ile yaşayan bir anneyi ziyaret eden Ebru Türel, burada ailenin yaşadığı dramı dinlerken oldukça duygulandı. Çocuklarla ve anneyle yakından ilgilenen Ebru Türel, evde de incelemelerde bulundu. Türel, evin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, eksik olan temel ev eşyaları ile çocuklar için yatak temin edilmesi konularında da yardımcı oldu. Türel, ayrıca annenin rahat çalışabilmesi için evin küçük çocuğunu da yanına alarak, devlet kreşine birlikte kayıt yaptırdı.
 
Yardım elini uzattı
 
Ebru Türel'in bir başka durağı ise yürüme zorluğu yaşayan ve hipertansiyon hastası olan 85 yaşındaki Durdu nine oldu. Akciğer hastası olan oğluyla birlikte iki odalı küçük bir evde yaşayan Durdu Efe'nin kapısını çalan Türel, burada Evde Sağlık Hizmeti yetkililerinden bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri Durdu Nine'ye kişisel bakım, hane temizliği ve hemşirelik hizmetlerinin verildiğini ayrıca 2015 yılından itibaren de Aşevi'nden yemek desteği geldiğinin bilgisini verdi. Yaşlı kadının oğlu Mustafa ile de görüşen ve sağlığı hakkında bilgi alan Ebru Türel, akciğer rahatsızlığı yaşayan  Mustafa Efe'nin Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri eşliğinde hastaneye götürülerek tedavisinin yaptırılacağını söyledi.
 
Müjdeler verdi
 
Ebru Türel, ayrıca anne oğlun birlikte yaşadıkları evde tepeden tırnağa tadilat, bakım ve boya işlemlerinin yapılacağını, ev eşyalarının yenileneceği, kendilerine yeni giysilerin alınacağının müjdesini verdi ve bu süre zarfında Efe ailesinin Büyükşehir Belediyesi'nin kurumlarında yatılı olarak misafir edileceğini de ifade etti. Ebru Türel, "Hem sağlığınızla hem de evinizle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğim. Evdeki tadilat ve yenileme çalışmaları bitince sizi tekrar ziyaret edeceğim. Yenilenmiş güzelleşmiş evinizde sizleri daha sağlıklı ve mutlu görmek istiyorum" diye konuştu.
 
102 yaşındaki Emine Nineye ziyaret
 
Ebru Türel gün sonunda Büyükşehir Belediyesi'nin evde bakım hizmeti verdiği 102 yaşındaki Emine Muazzez Acun'u ziyaret etti. Emine Nine'nin elini öperek, hatırını soran ve kendisiyle sohbet eden Türel'e, evin gelini  Yaşar Karagöz, "Evimize hoş geldiniz, sizi evimizde, yanımızda görmek bile bize moral ve mutluluk verdi" diye konuştu. Emine nineyi sağlıklı gördüğünü ifade eden Türel, sağlık durumu hakkında bilgi aldı, bir isteklerinin olup olmadığını sordu. 
Son Güncelleme: 15.10.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81