Büyükşehir yatırımları KOBİ’leri güçlendiriyor

“KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Güvenli Yarınlara’ panelinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın Türkiye ekonomisinin en önemli çarklarından birisi olduğunu söyledi. Türel, kentin ekonomi ve ticarette güçlü olduğunu KOBİ’lerin canlılığında Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının da çok önemli bir rol oynadığını söyledi. Türel, bir soru üzerine takdir toplayan engelsiz plajın sayısını artıracaklarını müjdeledi.

Büyükşehir yatırımları KOBİ’leri güçlendiriyor

“KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Güvenli Yarınlara’ panelinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın Türkiye ekonomisinin en önemli çarklarından birisi olduğunu söyledi. Türel, kentin ekonomi ve ticarette güçlü olduğunu KOBİ’lerin canlılığında Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının da çok önemli bir rol oynadığını söyledi. Türel, bir soru üzerine takdir toplayan engelsiz plajın sayısını artıracaklarını müjdeledi.

23 Ekim 2018 Salı 13:52
Büyükşehir yatırımları KOBİ’leri güçlendiriyor


Antalya’da, 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, KOBİ’lerin finansmana erişim ve yararlanabilecekleri kaynak alternatiflerini arttırmak adına Finansal Kurumlar Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile “KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara” organizasyonu kapsamında panel düzenlendi. Antalya’da tüm paydaşları harekete geçirmek, farkındalığını arttırmak, eksiklerin giderilerek kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlenen panel Antalya Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleşti
Haber Türk’ten canlı yayınlandı 
Antalya  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Duman, FKB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar’ın konuşmacı olarak katıldığı panel Noyan Doğan’ın sunduğu Bakış programı ile birlikte Haber Türk kanalından da canlı olarak yayınlandı.
Ekonomi, reel sektör ve KOBİ’leri değerlendirdi
Panelde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya’nın ekonomisi, reel sektörü ve KOBİ’leri ile ilgili değerlendirme yaptı. Antalya’nın Türkiye’de ekonominin en önemli çarklarından bir tanesi olduğunu anlatan Başkan Türel, “ Nüfus itibari ile Türkiye 5.’si ama ekonomik verilere baktığımızda bulunduğu yerin üstünde bir yere sahip. Konut satışında Antalya Türkiye 4.’sü. Turizmde ise Türkiye’de 3 milyona yakın bir tüccar, esnaf var kayıtlı. Bunun 133 bini Antalya’da. Bunların aslında tamamı KOBİ’dir de diyebiliriz” dedi. 
Ekonomi turizm üzerinden yürüyor
Antalya’nın turizmin ve tarımın başkenti olduğunu belirten Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağırlıklı sektörü turizm ancak tarım da turizmin içerisinde. Tarım tedarikçileri de turizme önemli bir satış ve ihracat yapıyor. Antalya ekonomisinin yüzde 80’i turizm üzerinden yürüdüğü için, turizm sektöründe de satışlar döviz üzerinden yapıldığın için kur içerisinde yaşanan gelişmeler Antalya’da çok fazla hissedilmedi diyebiliriz”.

Otellerimizi hala dolu
Antalya’da bu yıl KOBİ’ler açısından turizm sezonun daha da genişlediği bir yıl olduğunu anlatan Başkan Türel, şunları aktardı: “Şuanda otellerimizde Ekim ayı doluluk oranları Ağustos ayı kadar yoğun. Kasım ayının da böyle geçeceği söyleniyor. Bu yıl Avrupa’daki tur operatörlerin satışlarını Mart ayına çektikleri bilgisini aldık. Böylelikle Antalya’nın yaklaşık 8 aylık bir turizm sezonuna kavuştuğunu görüyoruz. Tabi bu da ekonominin canlı bir şekilde devam etmesi açısından önemli. Turizmin önemini ekonomi içerisinde çok basit bir rakamla ifade edersek Ağustos ayında 3 milyon 600 bin kişi Türkiye’ye gelmiş ve bunun 2 milyonu Antalya’da. Bu misafirler aşağı yukarı 14 milyon geceleme yapmışlar Türkiye’de bunun 10 milyonu Antalya’da olmuş. Bunların hepsi müthiş rakamlar. Ağustos’ta Türk turizminin yüzde 71’i Antalya’da gerçekleşmiş.  Geçen sene ortalaması yüzde 64’tü.” 
Sezonu 12 aya yaymak
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’nın birinci sınıf tatil köyü, 5 yıldızlı otel itibariyle Turizm Bakanlığından belgeli yatak kapasitesi 500 bin civarında. Bütün İspanya’daki birinci sınıf tatil köyü 5 yıldız otel yatak kapasitesi 280 bin. İspanya’nın 2 misline yakın sadece Antalya’da yatak kapasitemiz var. Bu yatak kapasitesiyle aslında 20 milyon turiste sezonu 12 aya çıkardığımızda rahatlıkla hizmet verebilecek bir kapasiteyi taşıyoruz. Bütün derdimiz de ürün çeşitliliğimizi arttırıp sezonun 12 aya yaymak.” 
Belediye yatırımları önemli rol oynuyor
Antalya’daki KOBİ’lerin canlılığında belediye yatırımlarının da çok önemli bir rol oynadığını ifade eden Türel, şunları dile getirdi: “2007 yılında yaşanan küresel ekonomik kriz, bizi teğet geçmişti o dönem. Raylı sistem inşaatımızın birinci etabını yapıyorduk. Antalya’ya aşağı yukarı 400 milyon lira civarında bir yatırım katma değer girmişti. Bunun yüzde 80’ni yerli ve milli dediğimiz tedarikçilere verilen bir bedel. Bugün 700 milyon liralık raylı sistemin üçüncü etabını yapıyoruz. Bununla beraber kurvaziyer limanlar, yat limanları, sahil projeleri, cadde düzenlemeleri bunların hepsi Antalya’nın ekonomisini canlandıran belediye yatırımları.”
Engelli Plajların sayısı artacak
Başkan Türel, daha sonra paneli izlemeye gelen konukların sorularını yanıtladı. Başkan Türel engelli plajı konusunda  bir vatandaşın teşekkürüne de kayıtsız kalmadı. Türel, Engelli plajının sayısını seneye arttıracaklarını müjdelerken, “Plajda bir asansör sistemi kurarak  denizin üstüne kurulan iskeleden asansörle denizin içine kadar girilmesi ve çıkılmasını sağlıyoruz. Bir çok engelli plajında olmayan bir sitem. Memnun olunması bizi daha çok mutlu ediyor” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81