Büyükşehir'den anlamlı gezi

Büyükşehir Belediyesi, şehit ve gazi yakınlarından sonra vatandaşları da Çanakkale Savaşı’nın geçtiği Gelibolu Yarımadası’na götürüyor. Şehitlikleri gezen Alanyalılar duygusal anlar yaşadı.

Büyükşehir'den anlamlı gezi

Büyükşehir Belediyesi, şehit ve gazi yakınlarından sonra vatandaşları da Çanakkale Savaşı’nın geçtiği Gelibolu Yarımadası’na götürüyor. Şehitlikleri gezen Alanyalılar duygusal anlar yaşadı.

14 Kasım 2016 Pazartesi 21:26
Büyükşehir'den  anlamlı gezi
Büyükşehir Belediyesi, şehit ve gazi yakınlarından sonra vatandaşları da  Çanakkale Savaşı’nın geçtiği Gelibolu Yarımadası’na götürüyor. Şehitlikleri gezen Alanyalılar duygusal anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Çanakkale Şehitliği gezisine ilgi giderek artıyor. Nisan ayında Antalya’nın 15 ilçesinden çoğunluğu şehit ve gazi yakını olmak üzere 660 vatandaşı Çanakkale’ye götüren Büyükşehir Belediyesi şimdi de kırsal yerleşim yerleri başta olmak üzere isteyen vatandaşları ücretsiz olarak Çanakkale’ye götürüyor. Alanya’dan da her hafta Çanakkale’ye bir otobüs gönderiliyor. Bugüne kadar Türktaş, Süleymanlar, Sugözü, Tepe, Güzelbağ, Payallar, Seki ve İshaklı’dan yaklaşık 500 kişi ücretsiz olarak Çanakkale’ye gitti. Alanyalılar, Çanakkale şehitliklerini, tarih kokan yerleri rehber eşliğinde gezerek, savaşın günümüze kadar ulaşan izlerini yerinde gördü.  Her hafta Cuma akşamları saat 18:00’de Atatürk Anıtı önünden vatandaşlar duayla Çanakkale’ye uğurlanıyor. 18 Kasım Cuma günü de Fakırcalı Mahallesi sakinleri Çanakkale’ye gidecek.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “ Çanakkale’yi anlatmak yerine görmek lazım. Bu prensiple tarihimizde altın sayfalarla yerini alan Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri vatandaşlarımızın görmesi için bu sosyal projeyi hayata geçirdik. Şehit ve gazi yakınlarıyla başlattığımız geziye talepler artınca kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımız başta olmak üzere her hafta bir otobüsü tahsis ederek Çanakkale’ye gönderiyoruz. Orada rehber eşliğinde vatandaşlarımız geziyor.  Bugüne kadar giden vatandaşlarımız mutluluklarını dile getirdi. Talep olduğu sürece bu faaliyetimiz devam edecek “ dedi.
Son Güncelleme: 14.11.2016 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81